9 معیار برای سنجش موفقیت سئو

شاخص های کلیدی موفقیت سئو

پس از راه‌اندازی وب‌سایت وتولید محتوای باارزش، اکنون منتظر نتیجه هستید. سوالی که مطرح می‌شود این است که چگونه و از کجا بفهمیم عملکردمان چگونه بوده است. معیار های سنجش موفقیت سئو وب سایت چیست؟
شاخص‌های کلیدی عملکرد یا KPI برای سنجش موفقیت سئوی سایت به کار می‌رود که با رصد و یادداشت آنها می‌توانید عملکرد خود را در موفقیت پروژه بسنجید.

آنچه درباره ی معیارهای موفقیت سئو در این مقاله خواهید خواند:

معیارهای موفقیت سئو در گرو برخی از فعالیت هایی است که به صورت عام در سه دسته ی فعالیت های on page, off page و سئو تکنیکال طبقه بندی می شود. استراتژی اجرا در هر کدام از این موارد توسط افراد و شرکت های مختلف می تواند متفاوت باشد. در این بین فاکتورهایی وجود دارند که معیار سنجش موتورهای جست و جو برای بهبود رتبه ی یک سایت است که تمامی وب مستران باید این فاکتور ها را مد نظر قرار دهند. در ادامه 9 مورد از این فاکتورها را مورد بررسی قرار میدهیم.

1) افزایش بازدید سایت از گوگل یا Organic Sessions

معیار Organic Sessions به معنای این است که چه تعداد کاربر از طریق جستجو در گوگل، به سایت شما وارد شده اند. ترافیک ارگانیک، یکی از معیارهای سنجش موفقیت سئوی سایت است. هر session به معنای ورود کاربر و انجام فعالیت‌هایی مانند اسکرول و نوشتن کامنت یا لایک کردن است. یک کاربر می‌تواند چندین session ایجاد کند، به این صورت که چندین صفحه از سایت شما را باز کند.
اما اگر 30 دقیقه گذشت و کاربر فعالیتی در سایت شما انجام نداد به طور خودکار session بسته میشود. این session به وسیله گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول بررسی و ردیابی میشود.


2) بهبود رتبه در کلمات کلیدی مهم

دومین معیار سنجش موفقیت سئو، رتبه سایت شما در کلمات کلیدی مخصوص به کسب وکارتان است. به این معنا که هنگامی که کاربر کلمه کلیدی خاصی را جستجو می‌کند، سایت شما در صفحه نتایج(SERP) در چه جایگاهی ظاهر می‌شود.
کلمات کلیدی که برای کسب و کار شما مناسب هستند عبارتند از نام برند شما یا عبارت‌های کلیدی طولانی که محصولات یا خدمات شما را توصیف می‌کند. برخی کلمات کلیدی حوزه کاری شما پررقابت بوده و باید به عنوان استرتژی طولانی مدت در نظر بگیرید و برای آن برنامه ریزی کنید.
توجه: به علت آپدیت های گوگل سایت شما ممکن است در بازه زمانی کوتاهی نوسانات رتبه داشته باشد. دراین صورت، عجله نکنید چرا که بهینه‌سازی بیش‌ازحد، به اندازه بهینه نکردن، مخرب است.
باید به صورت روزانه یا حداقل به صورت هفتگی، جایگاه وب سایت را رصد کنید تا اگر افت رتبه دیدید، مشکلات را بررسی و حل کنید.

مقالات مفید و کاربردی: روش های آنالیز کلمات کلیدی

کاهش رتبه کلمات کلیدی از معیار های سنجش سئو

3) افزایش فروش و نرخ تبدیل کاربر به مشتری

یک سوال: انتظار دارید کاربران پس از ورود به سایت چه فعالیت‌هایی داشته باشند. ممکن است شما محصولاتی برای فروش داشته باشید و هدف شما از افزایش ترافیک، تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری باشد. شما می‌توانید با تعریف Goal و Event در گوگل آنالیتیکس عملکرد کاربران را رصد کنید. بررسی نرخ تبدیل کاربر یکی از معیارهای موفقیت سئو میباشد.


4) نرخ خروج از سایت یا Bounce Rate

نرخ پرش نیز یکی از معیارهای مهم در سنجش موفقیت سئوی سایت است. bounce rate، نشان می‌دهد که چند درصد از کاربران سایت، بلافاصله پس از بازکردن وب سایت شما از آن خارج شده‌اند، بدون این که فعالیتی از خود نشان دهند. این معیار براساس تعداد Session های بدون فعالیت نسبت به کل session ها اندازه‌گیری می‌شود. نرخ پرش استاندارد، چیزی در حدود 40 تا 60 درصد است. اما شما می‌توانید این عدد را در سایت خود به کمترین حد ممکن برسانید. نرخ پرش به تنهایی معیار مناسبی برای سنجش موفقیت سئو نیست و باید در کنار بقیه شاخص‌های معرفی شده، در نظر گرفته شود.

نرخ خروج از صفحه از معیار های سنجش سئو

5) تعداد صفحات مشاهده شده در هر بازدید یا Page Per Session

این معیار نشان می‌دهد کاربر در هر بار بازدید از سایت، چه تعدادی از صفحات سایت را باز کرده است. مراجعه مجدد به یک صفحه نیز، جزء اندازه‌گیری‌ها است. با توجه به این که این معیار با در نظر گرفتن عمق و ساختار سایت، اندازه ‌گیری می‌شود، پس از سایتی به سایت دیگر متفاوت است. اگر محتوای شما در سایت زیاد است، باید در قسمت “متوسط تعداد صفحات بازدید شده” در آمار سایت، انتظار عدد بزرگتری را داشته باشید.

رقم بالای این شاخص به تنهایی، میزان موفقیت شما را نشان نمی‌دهد، بلکه زمانی که کاربران به خریدار تبدیل شوند، می‌توانید بگویید که به هدفتان رسیده‌اید. درنتیجه یکی از معیارهای موفقیت در سئوی سایت، مشاهد صفحات بیشتر سایت شما توسط کاربران میباشد.


6) زمان متوسط حضور کاربر در سایت Average Session Duration

یکی دیگر از معیارهای موفقیت سئو، زمان متوسط حضور کاربر در سایت است. اگر این زمان بالا باشد، این معنی را می‌دهد که کاربر از محتوای سایت شما رضایت داشته و مشتاق به ماندن در سایت و مطالعه صفحات متعدد سایت است.عمق و ساختار سایت نیز در این امر دخیل است.

راه کارهایی برای افزایش حضور کاربر در سایت

  • با قراردادن دکمه های فراخوان (CTA) کاربران را تشویق به اقدام به عمل کنید.
  • لینک داخلی به مقالات یا محصولات مرتبط بگذارید.
  • محتوای ارزشمند ارائه دهید.
  • بخش نظرات را در صفحات فعال کنید.
  • در صفحات خود ویدئو قرار دهید.

7) مدت زمان بارگذاری صفحات Page Load Time

یکی از مهمترین معیارهای موفقیت سئو مدت زمان بارگذاری صفحات است. اگر باز شدن صفحه زیاد باشد و سایت به کندی باز شود، کاربر صفحه را بسته و به سراغ سایت دیگر می‌رود. به همین سادگی، شما کاربران زیادی را از دست می‌دهید. زحمات شما برای راه‌اندازی سایت و قراردادن محتوا، بی نتیجه می‌ماند. اگر سرعت لود سایت شما بیشتر از 4 ثانیه باشد کاربر وبسایت را ترک خواهد کرد. برای سنجش سرعت سایت بهترین ابزار سایت GTMetrix است.
توجه: کندی سرعت سایت، می‌تواند روی تمام شاخص‌های کلیدی اثری منفی بگذارد و یک تجربه کاربری منفی را رقم بزند.

سرعت بارگزاری صفحه از معیار های سنجش سئو

8) مهمترین صفحات خروج از سایت Top Exit Pages

صفحه خروج، آخرین صفحه‌ای است که کاربر از آن بازدید کرده و سپس از سایت خارج شده است. در مواردی که صفحه خروج صفحاتی مانند تشکر از خرید یا تایید خرید باشد اثری منفی در پی ندارد. این صفحه زمانی قابل بررسی است که کاربر از جایی که انتظارش را نداشتید، خارج شده باشد در این صورت به این قضیه به دید فرصت جدیدی برای بهبود UX سایت نگاه کنید و در پی بهبود باشید. برای دیدن صفحات خروج به گوگل آنالیتیکس مراجعه کنید و در قسمت behavior reports و بخش Site content به صفحات خروج، دسترسی پیدا کنید.


9) قدرت و اعتبار صفحه و دامنه

فاکتور پیج رنک یکی از فاکتور های مهم است که توسط گوگل برای ارزیابی وضعیت یک سایت و تعیین رتبه ی سایت در بین رقبا ایجاد شد. در ابتدا گوگل این معبار را که عددی بین 0 تا 100 است در اختیار صاحبان وب سایت قرار میداد ولی بعد ها این معیار را مخفی کرد. بعد از آن برخی از وب سایت های معتبر نظیر MOZ, A href و SEM Rush با در اختیار داشتن سرور های قوی اقدام به ارائه ی معیار های قدرت صفحه و قدرت دامنه کردند.

هر اندازه که این معیار ها به 100 نزدیک تر باشد وب سایت در وضعیت بهتری قرار دارد. در مقاله ی زیر میتوانید در خصوص این معیار های بیشتر مطالعه کنید.

مقاله ی مفید و کاربردی: معرفی معیار های ابزار های آنالیز وب سایت


سخن پایانی
برای سنجش موفقیت سئو باید تمامی این فاکتورها را در کنار هم در نظر بگیرید. برای این‌که گزارش‌های واقعی از عملکرد خود در سایت را ارائه دهید، قبل از شروع پروژه، ابتدا یک گزارش از وضعیت حال حاضر سایت تهیه کنید. سپس با انجام فعالیت‌ها این آمار را رصد کنید تا از وضعیت بهبود سایت، اطلاع حاصل کنید.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.