هنگامیکه در تلاش برای افزایش عملکرد جستجوی سایت خود هستید، یکی از کارهایی که باید انجام دهید کاهش نرخ پرش است. به عبارت دیگر، نرخ پرش بالا نشانه این است که مشکلی در استراتژی شما وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است بازدیدکنندگانی که جذب میکنید برای شما مناسب نباشند و یا افرادی که از سایتتان بازدید میکنند، تجربه کاربری خوبی ندارند.
هنگامیکه کاربران وارد یکی از صفحات شما میشوند و بدون بازدید از صفحات دیگر، به سرعت از سایتتان خارج میشوند، این موضوع یک پرش است. نرخ پرش، درصد همه کاربرانی است که در یک صفحه وارد میشوند و بدون اینکه روی صفحات دیگر سایت کلیک کنند، از آن خارج میشوند.
پرش زیاد میتواند به این معنی باشد که صفحه فرود شما جذاب و منظم نیست. حتی ممکن است هیچ لندینگ پیجی نداشته باشید که این موضوع باعث ایجاد CTA نامنظم در صفحه اصلی خواهد شد. در هر صورت با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه چند روش اثبات شده برای کاهش نرخ پرش و بهینهسازی سایت ذکر کرده ایم. با ما همراه باشید.
در ادامه ی مطلب به عوامل موثر در کاهش نرخ پرش و چگونگی اجرای آن میپردازیم:
چنانچه کاربران مدت زمان زیادی را برای بارگذاری صفحه منتظر بمانند (منظور ما بیش از سه ثانیه است)، یک تجربه کاربری فوق العاده ضعیف ایجاد خواهد شد. ۴۷ درصد از کاربران انتظار دارند یک صفحه وب در عرض دو ثانیه یا کمتر بارگیری شود. بنابراین، درصورتیکه بازدیدکنندگان نتوانند به سرعت محتوای یک صفحه را ببینند، دیگر خوب یا بد بودن محتوا اهمیت چندانی نخواهد داشت. به این ترتیب میتوان گفت، بهینهسازی صفحه جهت کاهش نرخ پرش امری بسیار مهم و ضروری است.
این امر در مورد کاربران تلفنهای همراه به شکل ویژه تری صدق میکند. طبق آمار، هر ۵۰۰ میلی ثانیه تاخیر در سرعت بارگذاری میتواند ناامید شدن کاربران را ۲۶ درصد افزایش دهد.
یکی از دلایلی که ممکن است بازدیدکنندگان از سایت شما خارج شوند، عدم خوانایی محتواها است. تجربه کاربر زمانی شروع میشود که محتوای شما خوانا و واضح باشد. محتواهای سنگین و طولانی مخاطبان را خسته و دلزده خواهند کرد، بنابراین از بارگذاری متنهای طولانی اجتناب کنید.
علاوه براین، برخی از سایتها و وبلاگها دارای محتوایی عالی اما قالببندی نامناسب هستند. این موضوع باعث میشود بازدیدکنندگان احساس ناخوشایندی نسبت به سایت پیدا کنند و حتی پیش از خواندن محتوا از سایت خارج شوند. بنابراین نرخ پرش افزایش خواهد یافت.
برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب و درنهایت کاهش نرخ پرش، در ابتدا برای عنوان اصلی از فونت بزرگ و پررنگ استفاده کنید. سپس متن را با عنوانهای فرعی و نکاتی که با نقطه گلولهای شروع میشوند، تقسیمبندی کنید. در این صورت محتوا خواناتر و قالببندی شما مناسبتر به نظر خواهد آمد. علاوه براین، در صورت لزوم میتوانید از نمودارها، تصاویر، عکس و نقل قولهای متخصصان صنعت نیز استفاده کنید.
بعد از اینکه با عنوان و محتوایی جذاب، بازدیدکنندگان را به خود علاقمند کردید، نباید با یک CTA ضعیف آنها را از دست بدهید. قطعاً تنها عکس العملی که نمیخواهید بازدیدکنندگان از خود نشان دهند، خروج از سایت و افزایش نرخ پرش است. فرقی نمیکند چه محصول یا خدماتی را ارائه میدهید، درهرصورت باید مطمئن شوید CTA قانع کنندهای دارید. CTA شما باید کاربران را مجبور به کلیک کند.
تمام عناصر و مولفهها هنگام بهینهسازی CTA مهم هستند. حتی موارد به ظاهر کوچک مانند تغییر سایز متن روی یک دکمه میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. این موضوع میتواند کاربران را درگیر خود کرده و آنها را به صفحات منبع شما هدایت کند. بنابراین نرخ پرش شما به شدت کاهش خواهد یافت.
اگرچه نمیتوان منکر کارآمد بودن پاپآپها شد، اما میدانید به نظر ۷۰ درصد از کاربران، پاپ آپها به شدت آزار دهنده هستند؟ این موضوع هرگز تغییر نخواهد کرد و بیشتر افراد همیشه از پنجرههای بازشوی تبلیغاتی یا همان پاپ آپها متنفر خواهند بود. تصمیم گیری درمورد استفاده از پاپ آپ، در بین دارندگان سایتها و بازاریاب ها، یک موضوع بسیار بحث برانگیز است.
زمانیکه کاربران از سایتی بازدید میکنند، پاپ آپها فعالیت کاربران را در حین بازدید مختل میکنند و ممکن است تصمیم بگیرند هر چه سریعتر صفحه را ترک کنند. بنابراین، عدم استفاده از پاپ آپ منجر به کاهش نرخ پرش خواهد شد.
قصه گویی ذهن مخاطب را مجذوب و درگیر خواهد کرد. اما این کار باید به درستی انجام شود. به یاد داشته باشید مشتریان مشتاق شنیدن و به خاطر سپردن داستانهای واقعی سرگرم کننده و جذاب هستند. داستان سرایی میتواند به برند شما زندگی و روح ببخشد.
همانطور که میدانیم بازدیدکنندگان اصولاً به بررسی و اسکن صفحات میپردازند و به دنبال موارد ویژه و برجسته هستند. این موارد میتواند شامل یک زیر عنوان، یک کلمه، یک اصطلاح یا یک تصویر باشد. داستان سرایی میتواند این عناصر برجسته را با سایر مطالب شما مرتبط کند. بنابراین بازدیدکنندگان احساس خوبی نسبت به برند و سایتتان پیدا میکنند و با اشتیاق شما را دنبال خواهند کرد. بدین ترتیب نرخ پرش به طور قابل توجهی با کاهش روبرو خواهد شد.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
بسیاری از برندها، توضیحات متای خود را برای کاربران جستجو بهینه نمیکنند. در نتیجه، میزان کلیک این برندها رو به کاهش است. توضیحات متا از ویژگیهای HTML هستند که زمینه فعالیت یک صفحه وب خاص را توصیف میکنند. موتورهای جستجو برای نمایش بخشی از وب سایت شما از توضیحات متا استفاده میکنند. بنابراین، کاربران با خواندن این توضیحات میتوانند نتایج دلخواهشان را به راحتی پیدا کنند.
طول بهینه برای توصیف متا ۱۵۵ کاراکتر است. اگر توصیفات یک صفحه وب طولانیتر باشد، کاراکترهای اضافه در صفحات نتایج جستجو نشان داده نمیشوند و این موضوع ممکن است باعث افزایش نرخ پرش شود زیرا افراد درمورد سایتتان سردرگم خواهند شد. بنابراین توضیحات متا با تعداد کاراکتر مناسب میتواند نرخ پرش شما را کاهش دهد. لازم به ذکر است، قبل از اینکه یک توصیف متای جذاب بنویسید، باید ابتدا آناتومی نتیجه جستجو و محل قرارگیری برچسب متا را درک کنید.
همانطور که میدانیم هر چه صفحات فرود بیشتری داشته باشیم، شانس موفقیت سایتمان افزایش خواهد یافت و تجربه کاربری بهتری ایجاد خواهد شد. علاوه براین، ایجاد صفحات فرود بیشتر باعث افزایش میزان کلیک در جستجو میشود.
یکی از معیارهایی که توسط Google Analytics تجزیه و تحلیل میشود، خروج از صفحه است. اگر به داشبورد خود نگاه کنید، احتمالاً متوجه خواهید شد که بیشتر افرادی که سایتتان را ترک میکنند از صفحه اصلی سایت خارج میشوند. میزان خروج کاربران از صفحه اصلی سایت اغلب با نرخ پرش بالا، ارتباط دارد. برای حل این مشکل، بر اساس کلمات کلیدی ارزشمندی که افراد به دنبال آنها هستند، صفحات فرود بیشتری ایجاد کنید. این موضوع باعث افزایش تعامل با وبلاگ و تجربه کاربری مثبت شما خواهد شد.
پس از ایجاد صفحات فرود بیشتر، ابتدا مطمئن شوید پیمایش در آن صفحات آسان است. سپس از صفحه اصلی خود به همه آنها لینک دهید. اگر افراد نتایج دلخواهشان را به سرعت پیدا نکنند، ممکن است نرخ پرش بالاتری داشته باشید. داشتن چندین صفحه فرود در این مواقع کمک بزرگی به شما خواهد کرد.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
آیا سایت شما ریسپانسیو است؟ آیا هنگامی که افراد از طریق iPhone، iPad، تبلت و سایر دستگاههای تلفن همراه خود به سایت شما مراجعه میکنند، نمایش آن کاملاً مناسب و درست است؟
در هر صورت وقت آن است که برندتان را با تلفن همراه سازگارتر کنید زیرا مشتریان شما موبایل هایشان را همه جا با خود به همراه دارند. ما در عصر موبایل زندگی میکنیم. تقریبا ۹۵ درصد از مشتریان از طریق تلفن همراه به جستجوی خواستهها و نیازها یشان میپردازند، بنابراین سایت شما باید برای آنها بهینه شود. در این صورت با استقبال خوبی از سوی کاربران موبایل مواجه میشوید و نرخ پرش شما به میزان زیادی کاهش خواهد یافت.
به یاد داشته باشید گوگل کاربران را دنبال میکند. بهترین راه برای کسب اطلاعات دقیق گوگل نظارت بر فعالیتهای کاربران در سایت شما از دسک تاپ و موبایل است. در حقیقت، موبایل فرندلی یا ریسپانسیو بودن سایت یک عامل رتبهبندی است و اگر سایت شما برای تلفن همراه مناسب نباشد، هر چقدر هم که محتوای شما مفید باشد، در صفحات نتایج گوگل رتبه خوبی نخواهد داشت. در نتیجه میزان بازدید از این سایتها کاهش و نرخ پرش افزایش خواهد یافت.
کلمه «اعتبار» توانایی ایجاد باور یا اعتماد در دیگران است. اعتبار نیز مانند شهرت، موضوعی نیست که شما درمورد خود بگویید و ایجاد شود، بلکه به شناخت و درک دیگران از شما اشاره دارد. هر کاری که به صورت آنلاین انجام میدهید، در ابتدا مبنا را بر کسب سود و درآمد قرار ندهید و به جای آن از هر فرصتی برای کمک به دیگران استفاده کنید. بدین ترتیب اعتبارتان نیز افزایش خواهد یافت و باعث ایجاد اعتماد در کاربران و بازدیدکنندگان خواهید شد.
زمانیکه بازدیدکنندگان به شما اعتماد کنند، برای ماندن در سایت و حتی خرید محصولات و خدماتتان اشتیاق بیشتری خواهند داشت و بدین ترتیب نه تنها نرخ پرش کاهش مییابد، بلکه نرخ تبدیل نیز با افزایش قابل ملاحظهای روبرو خواهد شد. بنابراین داشتن اعتبار و ایجاد اعتماد موضوع مهمی است و نباید آن را نادیده بگیرید.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.