جست و جوی صوتی، تحولی چشمگیر در آینده ی سئو

جست و جوی صوتی در گوگل

آیا از آمار جستجوهای صوتی خبر دارید؟ به نظر شما جستجوی صوتی می‌تواند جایگزین جستجوی عادی شود؟ می‌دانید چند درصد از شرکت‌ها از این تکنولوژی استفاده می‌کنند؟ یکی از تکنولوژی‌های جدید که هر روز بر محبوبیت آن افزوده می‌شود امکان جستجوی صوتی است. در این تکنولوژی کاربر بدون نیاز به تایپ کردن و تنها با صحبت کردن، مطلب مورد نظرش را جستجو می‌کند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

استفاده از جست و جوی صوتی برای تمام کسب‌ کارها به خصوص کسب ‌وکارهای متکی به ترافیک طبیعی بسیار حائز اهمیت است. اگر شما هم جز این دسته از کسب‌وکارها محسوب می‌شوید و تاکنون از مزیت آن بهره نبرده‌اید، همین لحظه دست به کار شوید و با ما تا آخر این مطلب همراه باشید تا بدانید چرا استفاده از جستجوی صوتی اهمیت دارد و چگونه بر سئو اثر می‌گذارد.


می‌دانید تعداد جست و جوی صوتی در جهان چقدر است؟

یکی از مباحث داغ این سال‌ها که روز به روز بر محبوبیت آن افزوده می‌شود و بازاریابان آنلاین را غافگیر کرده، مساله جستجوی صوتی است. به خصوص تاثیر این موضوع بر کسب‌ وکارهای محلی که فروششان متکی بر فروش آنلاین است، بیشتر دیده می‌شود. این گونه کسب‌ وکارها برای حفظ ترافیک طبیعی خود باید از این امکان بهره‌ مند شوند، در غیر این صورت میدان را به رقبایشان داده‌اند. در ادامه به این تصویر نگاه کنید تا متوجه شوید چرا ما تاکید می‌کنیم از این امکان بهره‌مند شوید و این نوع جستجو، چه سهم بازاری را از میزان جستجوها به خود اختصاص می‌دهد.

همانطور که در شکل زیر می‌بینید ۷۰ درصد جستجوها از طریق مرورگر گوگل انجام می‌شود و بعد از آن بینگ و بایدو بیشترین سهم بازار را در اختیار دارند.


میزان جست و جوی صوتی در مررورگر های مختلف

  • گوگل اعلام کرده “ 20درصد جستجوهای صورت گرفته از طریق موبایل، جست و جوی صوتی هستند” و این پیش بینی دور از ذهن نیست؛ اگر به زندگی روزمره خودمان نگاه کنیم بیشترین وسیله استفاده ما موبایل است.
  • بینگ اعلام کرده “ 25 درصد از کل جستجوهایش، صوتی است” و این رقم قابل توجهی است.
  • در نهایت بایدو اعلام کرده “ 10 درصد جستجوهای کاربران صوتی بوده است”. و این را در نظر بگیرید، بایدو تازه وارد بازی شده و به مرور زمان این درصد جست و جوی صوتی افزایش خواهد یافت.
درصد جست و جوی صوتی

آیا جستجوی صوتی هر روز محبوب‌ تر می‌شود؟

این مساله رو مطرح کردیم چون اندرو نگ (Andrew Nag)، دانشمند ارشد بایو در KPCB گفته است “در آینده نزدیک 50 درصد جستجوها به دو طریق صورت خواهد گرفت: عکس و صدا”

اگر با دیدن این آمارها دچار تردید شدید و تصمیم گرفته‌اید استراتژی‌تان را بر مبنای جستجوی صوتی بچینید، کمی تامل کنید. از این آمار نمی‌توانید چشم‌پوشی کنید ولی این موارد را باید در نظر بگیرید:

  • درصد جستجوهای صوتی در حال افزایش هستند ولی به معنای از بین رفتن جستجوهای تایپی نیست. حتی احتمال رشد هر دو به یک میزان در یک سال وجود دارد.
  • دستیارهای صوتی به معنای جستجوی صوتی نیستند و اگر ساده‌تر بخواهیم توضیح دهیم، دستیار صوتی گوگل دو کار انجام می‌دهد: شما به دنبال حل کردن مساله ای هستید و با زبان طبیعی به گوگل دستور می‌دهید این موضوع را برای شما پیدا کند، همانند تصویری که در زیر مشاهده می‌کنید. شما از گوگل می‌خواهید عملیات خاصی (همانند پخش کردن آهنگ، تماس با دوستتان و غیره) برای شما انجام دهد. دقت کنید این عملیات ارتباطی با اینترنت ندارد و درک تفاوت این موضوع اهمیت دارد، چون وقتی در مورد جستجوهای صوتی و تاثیر آن بر سئو صحبت می‌کنیم باید بدانید منظور چه جستجوهایی است.
افزایش جستجوهای صوتی

از تاثیر جست و جوی صوتی بر سئو مطلع هستید؟

تا اینجای مطلب از اهمیت جستجوهای صوتی مطلع شدید و در ادامه تاثیر این نوع جستجو را در سئو توضیح می‌دهیم تا از رقبایتان عقب نمانید.

پادکست سئو

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:

تاثیر جستجوی صوتی بر کلمات کلیدی

اغلب افراد در مواجه با سوال “ بیان تفاوت‌های جستجوی صوتی و جستجوی عادی” نمی‌دانند چه توضیحی بدهند و از دیدگاه اکثریت تفاوتی وجود ندارد. ولی واقعیت چیز دیگری است، درست است که در هر دو مدل جستجو، شما نوشتاری را در باکس جستجو می‌بینید ولی در نوع مدل جستجوی شما تفاوت وجود دارد: نوشتار با گفتار تفاوت دارد.

مثلا این سوال مدت‌ها ذهن شما را درگیر کرده و دوست دارید بدانید صاحب مایکروسافت چه کسی بوده است. اگر بخواهید در باکس گوگل تایپ کنید، احتمالا این جمله را می‌نویسید “ صاحب مایکروسافت” ، حالا به صورت گفتاری جستجو انجام دهید، احتمالا درخواست شما شبیه این خواهد بود “ صاحب مایکروسافت چه کسی است؟ ” . همانطور که ملاحظه خواهید کرد نتیجه جستجوی گوگل یکسان خواهد بود ولی طول کلمات استفاده شده متفاوت است.

بنابراین همانطور که در بالا توضیح دادیم جستجوهای صوتی برخلاف جستجوهای عادی (در جستجوهای عادی، معمولا ۳ تا ۴ کلمه تایپ می‌شود)، با جملات صحیح و رعایت کامل دستور زبان صورت می‌گیرید. از آنجایی هم که تمام هدف گوگل هماهنگی با کاربران است، سئوکارها باید برای این موضوع اهمیت زیادی قائل باشند.

تاثیر جست و جوی صوتی بر سئوی محلی

یکی از محبوب‌ترین کاربردهای جستوجوی صوتی پیدا کردن کسب‌وکارها محلی است. کافی است در مورد موضوع یک کسب‌وکاری جستجو انجام دهید تا ببینید در نتایج گوگل و نقشه گوگل، کسب‌وکارهای محلی در رتبه بالاتری قرار دارند. به عبارتی اگر شما فردی را مشغول گفتن این عبارت‌ها دیده باشید “ رستوران‌های نزدیک من” یا “ کافه‌های محلی”، او در حال جستجوی کسب‌وکارهای محلی بوده است.

طبق آمار ۹۷ درصد کاربران برای یافتن مشاغل محلی به صورت آنلاین جستجو می‌کنند و کاربران دوست دارند به جای زیر و رو کردن سایت‌ها خیلی سریع به اطلاعات کسب‌وکار مانند ساعت کاری، نظرات و اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

سئو محلی یا سئو لوکال

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:


سخن آخر: خود را با جست و جوی صوتی تطبیق دهید

جست و جوی صوتی به صورت‌های مختلف بر روی سئو تاثیر می‌گذارد و ما در اینجا پیشنهاداتی داریم تا بتوانید با این تغییرات هماهنگ شوید

  • در جست و جوهای صوتی اولویت با وب‌سایت‌هایی است که سریع بالا می‌آیند. بنابراین حواستان به عکس‌هایی که استفاده می‌کنید باشد. زمان همه چیز است!
  • محتواهایتان باید با استفاده از کلمات کلیدی بلند بهینه شده باشد بنابراین روی لحن محاوره‌ای تمرکز کنید
  • اطلاعات محلی برای کسب‌وکار شما باید وجود داشته باشد. بنابراین کسب‌کارتان را در لیست Google My Business وارد کنید.
  • بیشتر جستوجوهای صوتی از طریق موبایل صورت می‌گیرد، بنابراین سایتتان را برای موبایل بهینه‌سازی کنید.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.