گوگل بمب چیست و چگونه می‌توان آن را اعمال کرد؟

google bomb

برای سئو یک سایت، تکنیک‌های مختلفی وجود دارد. این تکنیک‌ها به دو دسته‌ی کلی سئو کلاه سیاه (Black Hat) و سئو کلاه سفید (White Hat) تقسیم می‌شوند. تکنیک گوگل بمب نیز در یکی از این دسته‌های سئو قرار می‌گیرد که در ادامه به شرح و بررسی آن می‌پردازیم.

گوگل بمب چیست؟

گوگل بمب، بمب گوگل، بمباران گوگل، Google Bomb، Google Washing و Google Bombing همگی به یک مفهوم اشاره دارند و آن هم افزایش رتبه یک صفحه وب بر روی یک کلمه ی کلیدی مشخص با گرفتن بک لینک بیشمار از وب سایت های مختلف است که نوعی تکنیک سئوی کلاه سیاه محسوب می‌شود. بمباران گوگل به ‌طورکلی شامل افزایش غیر طبیعی تعداد صفحاتی است که به یک صفحه خاص وب، لینک می‌دهند (به همراه کلمات استفاده شده در انکرتکست لینک). به این صورت که اگر تعدادی صفحه مختلف وب، حاوی یک بک لینک با انکرتکست (متن لینک) یکسان به یک صفحه وب باشند، الگوریتم رتبه ‌بندی جستجوی گوگل، آن صفحه وب را در جستجوهای مختلف کاربران در گوگل، در رتبه‌های بالا قرار می‌دهد.

بمب گوگل چیست؟

بمب گوگل چگونه کار می‌کند؟

برای شرح چگونگی کارکرد این گوگل باید ابتدا یکی از متد هایی که گوگل برای ارزیابی وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند رو مورد بررسی قرار دهیم. این متد گوگل در واقع استفاده از الگوریتم PageRank است که هنوز هم بخشی از نتایج جستجوی گوگل، بر اساس آن نشان داده می‌شوند. طبق این الگوریتمِ گوگل، تعداد لینک های ارجاعی به یک وب سایت و متنی که لینک شده میزان محبوبیت یک وب‌سایت را در فضای اینترنت مشخص می کند. بنابراین به‌صورت تئوری، هرچه تعداد لینک‌های بیشتری با انکرتکست یکسان، به یک صفحه وب وجود داشته باشد، این وب‌سایت در نتایج جستجوی مربوط به آنالیز کلمات کلیدی موجود در انکرتکست‌ها، رتبه بالاتری کسب خواهد کرد. در اصل می‌توان گفت که لینک دادن وب‌سایت‌ها از طریق عباراتی یا کلماتی که هیچ ارتباط موضوعی با محتوای آن وب‌سایت ندارند، امکان‌پذیر است.

اما در حال حاضر گوگل دیگر وب‌سایت‌ها را فقط بر اساس تعداد بک لینک‌های یک وب‌سایت در صفحات دیگر وب و یا حتی مرتبط بودن محتوا با موضوع سایت ارزیابی نمی‌کند. زیرا به این عوامل، صدها عامل دیگر رتبه‌بندی فنی، ساختاری و ارتباط با محتوا نیز اضافه شده است و به‌طورکلی بیش از 200 فاکتور رتبه‌بندی گوگل وجود دارد. این روش عموماً نتایج معتبری را به کاربران ارائه می‌دهد، اما به دلیل الگوریتم PageRank در گذشته، هنوز هم نتایج گوگل می‌تواند مستعد تخریب به ‌واسطه ترفندها و دستکاری‌های رتبه بندی مانند گوگل بمب، باشد. اکنون کمپانی گوگل ساختار لینک وب‌سایت‌ها را به گونه‌ای مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد که بتوانند بمباران‌های گوگل را شناسایی و بی‌اعتبار کنند.

سئو کلاه سیاه چیست

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:


عوامل مؤثر در یک گوگل بمب موفق

یک گوگل بمب موفق مستلزم آن است که تعداد زیادی از وب‌سایت‌ها با به‌کار بردن کلمات کلیدی خاصی در انکرتکست لینک، به یک صفحه وب خاص لینک دهند. نکته دیگر این است که هنگام ایجاد گوگل بمب، استفاده از سایت‌های پربازدید برای گرفتن بک لینک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا لینک‌های خروجی آن‌ها در الگوریتم جستجوی گوگل وزن بیشتری دارند.


نحوه پیدایش و نمونه‌های بمباران گوگل در گذشته

اولین بمباران گوگل در سال 1999 میلادی رخ داد. سازندگان این گوگل بمب ناشناس هستند. این گوگل بمب زمانی رخ داد که یکی از کاربران سایت memepool.com، سوالی را با عنوان «چه چیزی شرورتر از خود شیطان است؟!» (“more evil than satan himself”) منتشر کرد. این موضوع باعث شد کاربران زیادی این عبارت را در گوگل جستجو کنند و اولین لینکی که در نتایج جستجو مشاهده شد، صفحه اصلی وب‌سایت مایکروسافت بود.

به‌طور معمول در ابتدا سیاستمداران در کانون توجه برای ایجاد گوگل بمب‌ها بودند؛ به‌طوری که یا کاریکاتور می‌شدند و یا القاب افتراآمیز به آن‌ها نسبت داده می‌شد. برای مثال یکی از معروف‌ترین گوگل بمب‌های تاریخ نیز در سال 2004 اتفاق افتاد؛ زمانی که جورج بوش، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، برای انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شد. در این زمان مردم برای اعتراض به این موضوع، یک بمباران گوگلی ساختند. به این صورت که با جستجوی عبارت miserable failure (به معنی شکست‌خورده‌ی بیچاره ) در گوگل، با صفحه وب‌سایت کاخ سفید که حاوی معرفی جورج بوش بود، مواجه می‌شدند! برای این که این گوگل بمب کار کند، تعداد زیادی از صفحات وب مجبور بودند با به‌کار بردن کلمات دقیق “miserable failure” در دیسکریپشن لینک خود، به صفحه بیوگرافی کاخ سفید لینک بدهند. این بمب در اوایل سال 2007 با الگوریتم فیلترینگ جدیدی که گوگل معرفی کرد، حذف شد.

گوگل بمب

بمباران مهم بعدی مربوط به زمانی است که نشریه نشنال جئوگرافیک، نام خلیج فارس را از نقشه‌های خود حذف کرده و آن را با خلیج عربی جایگزین کرد. در این هنگام ایرانیان زیادی برای اعتراض به این موضوع، یک گوگل بمب ایجاد کردند. به این شکل که صفحه وبی با نام جعلی arabian gulf (به معنی خلیج عربی) ساختند و با کمک مردم، بیش از 10 هزار لینک به این صفحه داده شد. در این صفحه وب نوشته شده بود که: «خلیجی که به دنبالش می‌گردید یافت نشد. هیچ منطقه آبی با این نام هرگز وجود نداشته است. نام صحیح، خلیج فارس است که همیشه فارس بوده و همیشه هم خواهد بود.» در نهایت پس از این اعتراضات، نشنال جئوگرافیک رسماً نام خلیج فارس را روی نقشه‌های خود بازگرداند.


جمع‌بندی

تکنیک گوگل بمب به روشنی نشان داد که نتایج جستجو فقط از طریق الگوریتم‌های گوگل تولید می‌شوند و بنابراین از دستکاری‌های کاربران وب‌سایت‌ها در امان نیستند. اما اکنون کمپانی گوگل به طور مكرر تأكید می‌کند كه به عنوان یك قانون، اقدامات دستی کاربران، دیگر تأثیری بر SERP ها (مخفف Search Engine Result Page و به معنای صفحه نمایش نتایج موتورهای جستجو) نمی‌گذارد. بنابراین همانند روش مهندسی معکوس، چنین دستکاری‌هایی در الگوریتم‌های گوگل و به‌طورکلی استفاده از روش‌های سئو کلاه سیاه باعث شدند که کمپانی گوگل، نتایج جستجو را بیشتر بهبود بخشند. به‌گونه‌ای که با تجزیه و تحلیل بیشتر وب‌سایت‌ها و محتوای آن‌ها و تأکید بر ارتباط موضوعی، عمق محتوا و مشخصات بک لینک‌ها، از بروز تخلفات کاربران و به‌کارگیری روش‌های سئوی کلاه سیاه جلوگیری کرده است.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.