بهینه سازی چندین مقاله ی مجزا برای کلمه کلیدی یکسان میتواند موتور جست و جوی گوگل را دچار سردرگم کند.
در واقع در چنین مواقعی گوگل روبات ها نمیتوانند به درستی صفحه ی اصلی را شناسایی کنند و رتبه های وب سایت در آن کلمه کلیدی مشخص دچار نوسان و جا به جایی می شود . به این مسئله که مقالات یک سایت برای گرفتن رتبه روی یک کلمه ی یکسان در گوگل با یکدیگر رقابت میکنند کانیبالیزیشن یا هم نوع خواری می گویند.
اگر یکی از متخصصین حوزه بازاریابی دیجیتال و یا سئو هستید، بعید است درمورد به روزرسانیهای Penguin و Panda در الگوریتم جستجوی گوگل اطلاعاتی نداشته باشید. در عین حال دور از انتظار نیست که در مورد مجازاتهای کانیبالیزیشن یا همان همنوع خواری محتوایی چیزی نشنیده باشید. درواقع این مجازات میتواند برای SEO و استراتژی محتوای شما به شدت مضر باشد. اطلاع از مجازاتهای گوگل به حدی پایین است که حتی شرکتهای پیشرفته کمی وجود دارند که از مجازاتهای این چنینی آگاهند و میتوانند شما را راهنمایی کنند.
اکنون که این موضوع آشکار شده و همه افراد در تلاشند تا استراتژی محتوای خود را به کمال برسانند، زمان آن فرا رسیده است که ایده روشنی از کانیبالیزیشن محتوایی به دست آوریم. باید بدانیم این موضوع چگونه بر محتوای وبسایتمان تأثیر میگذارد و چگونه میتوانیم به شکلی موثر با آن مبارزه کنیم؟
کانیبالیزیشن محتوا به عنوان «استراتژی مضر هدف قرار دادن کلمه کلیدی مشابه در چندین صفحه وب» تعریف شده است.
زمانی که در تعدادی از صفحات یک وبسایت از کلمه کلیدی یکسانی استفاده میشود، عنکبوتهای گوگل به طور خودکار به صفحهای هدایت میشوند که کیفیت پایینی دارد. به این ترتیب رتبهبندی تمام صفحات وب پایین خواهد شد. بنابراین هدفگذاری کلمه کلیدی یکسان در میان صفحات مختلف، به جای اینکه وبسایت را قابل مشاهده کند، مسیر آن را به بیراهه میکشاند.
استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی مشابه در چند صفحه وبسایت میتواند باعث از دست رفتن شهرت و اعتبار سایتتان شود. به عنوان مثال، چنانچه یک وبسایت مسافرتی داشته باشید و چندین صفحه و وبلاگ شما کلمه کلیدی مشابهی را هدف قرار دهند، عنکبوت موتور جستجو برای رتبهبندی بهترین صفحه با چالش بزرگی روبرو خواهد شد. این موضوع عنکبوت را مجبور میکند صفحه دیگر از یک وبسایت متفاوت را رتبهبندی کند. به این ترتیب نمیتوانید برای بهترین صفحه خود رتبهبندی بالایی به دست آورید.
آیا کانیبالیزیشن باعث از دست رفتن دارایی های تان میشود یا قابل کنترل و ناچیز است؟ کانیبالیزیشن میتواند با گذشت زمان کل تلاشها و دستاوردهای سئو که تاکنون به دست آوردهاید را از بین ببرد. در ادامه برخی از جنبههای اصلی مضرات کانیبالیزیشن را ذکر کرده ایم:
با رعایت نکات زیر می توانید وب سایت خود را از کانیالیزیشن محتوایی نجات دهید و رتبه های خود را در موتور جست و جوی گوگل بازگردانید.
لینکدهی داخلی روشی است که برای افزایش محبوبیت یک وبسایت، در سطح وسیعی مورد استقبال قرار گرفته و استفاده میشود. اگرچه استراتژی لینکدهی میتواند در ایجاد اعتبار یک وبسایت بسیار موثر باشد، اما ممکن است رتبهبندیهای جستجو را کاهش دهد.
فرض کنید یک وبسایت برای فروش آنلاین لباس دارید و کلمه کلیدی موردنظر را در صفحه اصلی و همچنین وبلاگتان استفاده کرده اید. اکنون که بیشتر پیوندهای داخلی به سمت صفحه اصلی هدایت میشوند و در عین حال وبلاگ معروف دیگری با همان کلمه کلیدی وجود دارد، موتور جستجو برای تصمیم گیری جهت انتخاب بین سایت شما و وبلاگ دیگر دچار سردرگمی خواهد شد و حتی ممکن است یک صفحه را از وبسایتی دیگر رتبهبندی کند.
فراموش نکنید عنکبوت گوگل به جای قضاوت درباره شایستگی محتوا، تعداد لینکهایی که محتوای شما را هدف قرار دادهاند ارزیابی میکند و رتبهبندی را براساس آن انجام میدهد. برای حل این مسئله در ابتدا ساختار پیوند داخلی را کاملاً مرور کنید و به لینک های تان اجازه دهید مرتبطترین مطالب را هدف قرار دهند.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
شما باید مطالب چندین محتوا با موضوع و کلمه کلیدی مشابه را الویتبندی کرده و آنها را مطابق موضوع قرار دهید. این روش برای هدف قرار دادن کلمات کلیدی متغیر از یک صفحه به صفحه دیگر موثر و قابل استفاده است. به عنوان مثال، در حالی که یک صفحه را با کلمه کلیدی «طراحی کفش» هدف قرار داده اید، میتوانید در صفحه دیگر از سایر کلمات کلیدی مرتبط مانند «تخفیف طراحی کفش» استفاده کنید.
استفاده از کلمات کلیدی متغیر این چنینی درحالی که تبلیغات تقریباٌ مشابهی را انجام میدهند، برای حفظ صلاحیت و اعتبار روشی عالی است.
بیایید نگاهی به نحوه انجام این کار بیندازیم:
صفحه ۱ – طراحی کفش
صفحه ۲ – کفشهای طراحی شده برای بانوان
صفحه ۳ – کفشهای طراحی شده برای آقایان
صفحه ۴ – تخفیف طراحی کفش
در حالی که تمام این صفحات به هم پیوستهاند و کلمات کلیدی مرتبطی دارند، اما از کلمات کلیدی یکسان استفاده نمیکنند. در این صورت عنکبوت موتور جستجو هر یک را جداگانه در نظر گرفته و رتبهبندی میکند. بنابراین، هر صفحه براساس شایستگی و لینکهایش توسط عنکبوتهای موتور جستجو پایش میشود.
اگر کلمات کلیدی که به عنوان متن لنگر استفاده میکنید بیش از حد معمول باشند، اسپم به نظر میآیند و به استراتژی سئو شما آسیب خواهند رساند. چنین کاربردی غالباً توسط گوگل هرزنامه تلقی میشود.
اگر از کلماتی که بازدیدکننده را دعوت به انجام کاری میکند به عنوان متن لنگر استفاده میکنید، دراین صورت بازدید کننده پس از هدایت به صفحه مربوطه باید امکان انجام آن اکشن را داشته باشد. به عنوان مثال، اگر متن لنگر بگوید «مبلمان بخر»، به محض اینکه بازدید کنندگان روی آن کلیک میکنند باید به صفحهای هدایت شوند که به آنها اجازه خرید محصولات را میدهد.
چنانچه بازدیدکنندگان قبل از یک صفحه عملیاتی به یک صفحه انتقالی هدایت شوند، صفحه وبتان دقت خود را از دست میدهد و این موضوع ممکن است در رتبهبندی صفحه منعکس شود.
دقت در طرح کلی لینک و پیمایش صفحه برای رتبهبندی جستجو اهمیت زیادی دارد. برای اطمینان از وجود دقت کافی وعدم استفاده بیش از حد از متن لنگر، همیشه باید از کلمات کلیدی استفاده کنید که برای صفحه خاص، مفید، عملی و هدفمند باشند. این کار باعث جهتدهی درست به گوگل میشود و در نهایت گوگل، مرتبطترین صفحه را در وبسایت شما رتبهبندی خواهد کرد.
تفاوت در URLها همه مشکلات را حل نخواهد کرد. چندین URL که حاوی بخشهای مشابه و یکسانند، میتوانند به بهینهسازی رتبهبندی جستجو صفحاتی که با کلمه کلیدی مرتبط هستند، کمک کنند. این موضوع به طور ویژه زمانی اتفاق میافتد که برای مجموعههای فصلی چندین صفحه محصول ایجاد میشود.
اجازه دهید مسئله را با جزئیات مطرح کنیم. به عنوان مثال، صفحه هدف اصلی شما دارای عنوان «طراحی کفش» است. اکنون برای هدف قرار دادن مخاطبان تابستان صفحه دیگری با عنوان «کفش تابستانی» ایجاد کرده اید.
اگر هر دو صفحه را برای رتبههای جستجو بهینه کرده باشید، ممکن است به هیچ وجه رتبهبندی نشوند. برای کشف قابلیت جستجوی صفحات اصلی، صفحهای را بهینه کنید که تمرکز سئو بر روی آن است.
مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.