نقشه سایت چیست و چه اهمیتی در سئو دارد؟

سایت مپ چیست

ثبت نقشه سایت در گوگل، یکی از مهمترین گام‌هایی است که در جهت بهبود سئو باید برداشته شود. گوگل با مشاهده نقشه سایت، به شکل بهتری سایت شما را درک می‌کند. این نقشه حاوی URL صفحات سایت است و به گوگل کمک می‌کند تا صفحات سایت شما را بهتر خزش و ایندکس کند.

یکی از مهم ترین گام هایی که باید به منظور بهینه سازی سایت و محتوا برداشت، ثبت نقشه سایت در گوگل است. گوگل با مشاهده سایت مپ یک سایت به شکل بهتری می تواند موضوع اصلی سایت را درک کند و همین امر به سئو سایت کمک بسزایی خواهد کرد. در این مقاله تصمیم داریم به مبحث مهم معرفی نقشه سایت به گوگل بپردازیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

نقشه سایت چیست؟

سایت مپ فایلی حاوی آدرس‌های موجود یک سایت است. در این فایل اطلاعاتی از آخرین بروزرسانی‌ها، میزان اهمیت صفحه‌ها و نحوه ارتباط یک صفحه با سایر صفحات دیگر آورده می‌شود. نقشه سایت عموما با XML مشخص می‌شود.


نحوه دسترسی موتورهای جستجو به سایت مپ

سایت مپ چیست

مزایای داشتن نقشه سایت

  1. نقشه سایت صفحات سایت را در اختیار روبات موتور جستجو قرار می‌دهد و آنها را هدایت می‌کند که صفحات شما را ایندکس کنند
  2. نقشه سایت اطلاعات مفیدی از تغییرات در صفحات قدیمی و ایجاد صفحات جدید می‌دهد.
  3. به موتورهای جستجو اعلام می‌کند چه لینک‌هایی در سایت قرار دارد.
  4. با نمایش تغییراتی که در جهت بهینه‌سازی در سایت انجام می‌دهید، گوگل سریعتر مطلع شده و به ایندکس سایت کمک می‌کند. سرعت سئوی سایت افزایش می‌یابد:

چه زمانی سایت‌ مپ ضروری است

اگرچه سایت مپ در هر شرایطی برای وب ‌سایت مفید است، اما در شرایط زیر بسیار موثر و کارساز است:

  • سایت، صفحات جدیدی دارید که هنوز به خوبی به آن‌ها لینک داده نشده است (لینک داخلی و خارجی). می‌دانید که ربات‌های گوگل و سایر ربات‌های خزنده سطح وب، لینک‌ها را دنبال می‌کنند و از صفحه‌ای به صفحه دیگر می‌روند؛ بنابراین اگر سایت شما لینکی نداشته باشد ممکن است، صفحات شما را پیدا نکنند.
  • سایت بزرگی دارید و ممکن است خزنده‌های Google از ایندکس برخی از صفحات به‌روز شده شما غافل شوند.
  • از URLهای داینامیک برای محتوای خود استفاده می‌کنید.
  • محتوای آرشیو شدۀ سایتتان به خوبی به صفحات فعال، لینک نشده‌اند.
  • اگر تشخیص و شناسایی صفحات سایت شما بسیار دشوار است یا محتوای غیر متنی سنگین، مانند فلش دارد.
موتور جستجوگر

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:


نقشه سایت استاندارد شامل چیست؟

نقشه سایت شامل آدرس سایت، دسته بندی، تگ ها، فیلد، مطالب و عنوان است و در آن تگ ها اضافه می‌شود که عبارتند از:

  • url یک برچسب که دربرگیرنده محتوای لینک هر صفحه است.
  • loc تعیین کننده آدرس هر صفحه در نقشه سایت است.
  • lastmod تاریخ ایجاد یا اعمال تغییرات را مشخص می‌کند.
  • urlset که جهت شروع و انتهای تگ در نقشه سایت استفاده می‌شود.
  • changefreq این برچسب تعیین کننده حدود تغییرات آدرس صفحات سایت می‌باشد.
  • تگ priority نیز برای بیان اهمیت صفحه، استفاده می‌شود. می‌تواند برای صفحات رتبه ای بین 0 تا 10 در نظر بگیرد . برچسب های lastmod ، changefreq و priority برای درج اطلاعات تکمیلی است و استفاده از آنها الزامی نیست.

تقسیم نقشه سایت به چند نقشه

اگر تعداد صفحات بیش از اندازه باشد، از چندین نقشه سایت باید استفاده کرد. به این صورت که فایل مربوط به هر نقشه در یک فایل ایندکس یا Sitemap index file ، درج شود. اگر تعداد صفحات بیشتر از 3هزار و سایز فایل یک نقشه سایت بیش از 10 مگابایت بود. ایجاد چندین نقشه سایت ضرورت پیدا میکند.

تاثیر سایت مپ در سئو

چگونه نقشه سایت بسازیم؟

برای ساخت سایت مپ چندین روش وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

1-   سایتهای تولید سایت مپ

برخی سایت‌ها به شما اجازه می‌دهند برای وب سایت خود سایت مپ بسازید. سپس آن را داخل سایت خود منتشر کنید. ایراد آنها این است که سایت مپ ساخته شده، داینامیک نیست و پس از هر بار تغیییرات باید یک سایت‌مپ جدید بسازید.

2-   استفاده از پلاگین

در سیستم‌های مدیریت محتوا، پلاگین ها و افزونه‌هایی برای ایجاد نقشه سایت وجود دارد. می‌توان با آن‌ها نقشه سایت را ساخت و روی سایت منتشر کرد. استفاده از افزونه‌های ساخت سایت‌ مپ، سرعت و کیفیت کار را ارتقا داده و در بهینه‌سازی سایت نقش موثری ایفا می‌کند. 

پلاگین‌های رایگان و غیررایگان زیادی برای درست کردن سایت مپ وجود دارد. یکی از بهترین راه‌ها برای جستجوی  پلاگین دلخواه این است که، به پنل مدیریت سایت خود وارد شوید و در قسمت دانلود پلاگین‌ها، پلاگین مربوط به نقشه سایت را جستجو کرده و با توجه به میزان محبوبیت و توضیحات پلاگین آن را دانلود و استفاده کنید.

 از مزایایی این روش داینامیک بودن سایت مپ است و این که دیگر نیازی ندارید به طور مداوم یک نسخه جدید از نقشه سایت را ایجاد و دانلود کنید.

اگر سایت شما وردپرسی است با افزونه یاست میتوانید یک سایت‌مپ بسازید و آن را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید. بعد از فعالسازی این افزونه، سایت‌مپ شما به طور اتوماتیک ساخته می‌شود. اگر به انتهای آدرس سایت خود sitemap.xml  را اضافه کنید، نقشه سایت خود را مشاهده خواهید کرد.

سئو سایت وردپرس

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:

3-   ایجاد نقشه سایت از طریق برنامه نویسی

سایت مپ به زبان XML نوشته می‌شود که بسیار شبیه HTML است. یک برنامه نویس ASP یا PHP به‌راحتی می‌تواند مطابق استاندارد، برای شما یک فایل XML ایجاد کند. این روش زمانی کاربرد دارد که بخواهید ایندکس شدن قسمت‌های مختلف سایت را در اختیار مالک سایت قرار دهید. یعنی با این روش شما به عنوان مالک یک سایت، می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا مایل هستید صفحه ایجاد شده در گوگل ایندکس شود یا خیر.

این روش، قابلیت ویرایش بالایی دارد و می‌توان برای صفحات گزینه افزودن به نقشه سایت قرار داد و تنظیمات زیاد دیگری را هم برای کاربر ایجاد کنید.


آیا سایت مپ بر سئو تاثیر دارد؟

به هنگام راه‌اندازی سایت مایل هستیم سریعتر و بهتر در گوگل نتیجه کسب کنیم و مطالب سایت سریعتر ایندکس شود. به تدریج که سایت بزرگتر می‌شود و تعداد صفحات آن افزایش می‌یابد و محتواها به‌روزرسانی می‌شود. با داشتن سایت مپ، روبات‌های خزنده‌ی موتورهای جستجو به سایت شما آمده و ایندکس را انجام می‌دهند. از سوی دیگر با هر به‌روزرسانی در سایت این اطلاعات در موتورهای جستجو قرار می‌گیرد و به گوگل یا بینگ اطلاع داده می‌شود. وقتی سایت خیلی بزرگ و پر از مطلب باشد، داشتن نقشه سایت، کمک می‌کند تا محتوای شما سریع‌تر و براساس مسیر درست، ایندکس شوند.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.