تکنیک های سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه چیست

سئو کلاه سیاه مجموعه ای از راه حل ها و تکنیک هایی است که قوانین موتورهای جستجو را نقض می کنند. استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه تنها در مدت کوتاهی تاثیرگذار است و در نهایت، استفاده از این روش ها منجر به جریمه شدن سایت از طرف موتورهای جستجو می شود.

آنچه در این مقاله درباره سئو کلاه سیاه خواهید خواند:

سئو کلاه سیاه چیست؟

تکنیک های سئو کلاه سیاه، مجموعه روش هایی نادرست برای افزایش رتبه سایت محسوب می شود. به بیانی دیگر تکنیک های سئو کلاه سیاه به جای آنکه به نیازهای کاربران توجه کنند، موتورهای جستجو را فریب می دهند و از این طریق باعث افزایش رتبه سایت می شوند. در نهایت، استفاده مداوم از این تکنیک ها نه تنها باعث افزایش رتبه سایت نمی شود، بلکه بعد از مدتی سایت از نتایج جستجو حذف می گردد.

اگر بخواهیم تعریفی عامیانه از سئو داشته باشیم میتوان گفت گوگل همیشه به دنبال نشان دادن بهترین و مرتبط ترین مطالب به کاربران است. به همین منظور گوگل الگوریتم های پیچیده ای را ایجاد کرده است تا وب سایت هایی که از این الگوریتم ها تبعیت نمی کنند را جریمه کرده و از نتایج جست و جو حذف کند.

تکنیک های سئو کلاه سیاه، بزرگترین اشتباه صاحبان وب سایت

تکنیک های سئو کلاه سیاه، در گذشته که گوگل الگوریتم های پیشرفته ای نداشت مورد استقبال قرار میگرفت زیرا که در مدت زمانی کوتاه به صاحبان وب سایت ها کمک میکرد که دیده شوند و در نتایج جست و جو رتبه های خوبی را به دست آورند. اما بهتر است دیگر به سراغ یادگیری تکنیک های کلاه سیاه نروید چرا که دیر یا زود توسط گوگل شناسایی می شوید و جریمه های سنگینی از طرف گوگل در انتظار شما خواهد بود.

الگوریتم های گوگل

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:


رایج ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه

تکنیک هایی که در ادامه معرفی شده اند، همان راه حل های نادرست برای افزایش رتبه بندی سایت به شمار می روند. در تمامی شرایط توصیه می شود که افراد برای افزایش رتبه بندی سایت خود در نتایج موتورهای جستجو، از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده نکنند زیرا بعد از مدتی با پنالتی گوگل مواجه می شوند.
اگر با پنالتی گوگل آشنا باشید، احتمالا می دانید که خارج شدن از آن بسیار دشوار است. علاوه بر آن، استفاده مداوم از این تکنیک ها باعث حذف سایت از نتایج موتورهای جستجو می شود.

استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی(Keyword Stuffing)

گرچه استفاده از کلمات کلیدی در دراز مدت باعث افزایش رتبه بندی سایت می شود، اما استفاده بیش از حد از این کلمات، یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه است که عواقب بسیاری در پی دارد.
در واقع افراد به این منظور از کلمات کلیدی استفاده می کنند که موتورهای جستجو، مرتبط بودن صفحه سایت با کلمات کلیدی را متوجه شوند. استفاده بی فایده از کلمات کلیدی و حتی هم خانواده های آن، باعث می شود که سایت دچار تجربه کاربری منفی شود. به این معنی که کاربران آن سایت را به عنوان سایتی با محتوای بی معنی شناسایی می کنند. حتی در حالتی که این کار باعث کسب رتبه بالا موتورهای جستجو شود.

keyword stuffing از تکنیک های سئو کلاه سیاه

توضیح گوگل از استفاده بی رویه از کلمات کلیدی در تکنیک سئو کلاه سیاه اینگونه است:

  • لیستی از شماره های تلفن که معنی خاصی ندارند.
  • بلوک های متنی که با کلمات کلیدی متنوع پر می شوند و اغلب این کلمات کلیدی از نظر کاربر بی معنی هستند.
  • استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی در محتوا که کاملا غیر طبیعی است.
Keyword stuffing

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:

مخفی کاری (cloaking)

معمولا وب سایت هایی از این روش استفاده می کنند که از کلمات کلیدی نامرتبط با کسب و کارشان در محتوا استفاده کرده اند تا نتایج بهتری را در جستجو کسب کنند. در این روش صاحب وب سایت یا فردی که محتوا را بارگزاری میکند، محتوایی را قرار میدهد که از دید کاربر عادی قابل مشاهده نیست ولی موتور های جست و جو آن را میبینند. این کار یکی از روش های فریب موتور های جست و جو است که امروزه به راحتی توسط گوگل شناسایی می شود.

ریدایرکت های غیرقانونی

از دیگر تکنیک های سئو کلاه سیاه، ریدایرکت غیر قانونی است. ریدایرکت در واقع انتقال بازدیدکنندگان سایت از آدرس مورد نظر آنها روی یک آدرس دیگر است. زمانی ریدایرکت کردن، یک تکنیک سئو کلاه سیاه محسوب می شود که رویکرد آن خلاف این امر باشد مانند انتقال اعتبار و یا ترافیک یک صفحه به صفحه ی غیر مرتبط با آن. همچنین برخی ریدایرکت ها به صورتی طراحی می شوند که موتورهای جستجو یک آدرس و بازیدکنندگان یک آدرس دیگر را مشاهده می کنند. گوگل با الگوریتم های پیچیده ای که دارد به سرعت میتواند ریدایرکت قانونی را از ریدایرکت غیر قانونی تشخیص دهد.

ریدایرکت های مجاز در مواردی استفاده می شوند که تغییر آدرس یک دامنه و یا ترکیب محتوای دو صفحه مدنظر باشد یا مثلا در برخی از سایت های کاربری، پس از اینکه کاربر وارد سایت می شود به صفحه پروفایل خود ریدایرکت می شود. این موارد ریدایرکت های مجاز محسوب می شوند که هیچ نتایج منفی برای سایت ندارند. اما در برابر ریدایرکت های غیر مجاز قرار دارند که در دراز مدت باعث کاهش رتبه در نتایج جستجو می شوند.

انتشار محتوای بی کیفیت یا محتوای کپی

یکی از اقدامات رایج در سئوی کلاه سیاه، استفاده از محتواهای بی کیفیت است به صورتی که غالب این محتواها هیچ منفعتی برای کاربران نداشته و آنها را به هدفشان نمی رسانند. محتواهای کپی شده نیز جزو محتواهای بی کیفیت به شمار می روند. در گذشته، موتور جستجوی گوگل قادر به شناسایی سایت هایی که از محتواهای کپی شده استفاده می کردند، نبود اما پس از انتشار الگوریتم 2011 با نام الگوریتم پاندا این مشکل رفع شد و امروزه گوگل می تواند به سادگی محتواهای کپی شده را تشخیص دهد.

الگوریتم پاندا

علاوه بر آن، بسیاری از سایت ها هستند که با انتشار محتوای بی کیفیت، رنگ متن را با رنگ پس زمینه یکی می کنند تا این متن قابل مشاهده نباشد. هدف از این کار افزایش رتبه در نتایج موتورهای جستجو است و در واقع این متن برای اهداف کاربران در سایت قرار نگرفته است. اما در واقع گوگل اینگونه محتواها را مشاهده می کند و برای آنها جریمه در نظر می گیرد.
برخی از سایت ها نیز هستند که با استفاده از یک محتوای خوب و قرار دادن آن در سایت، رتبه سایت خود را افزایش می دهند و پس از مدتی این محتوا را با محتوایی دیگر جایگزین می کنند. این روش نیز از تکنیک های سئو کلاه سیاه به شمار می رود که نتایج کاربری منفی به همراه دارد.

استفاده از لینک های پولی از تکنیک های سئو کلاه سیاه محسوب می شود و در این باره توصیه می گردد که از تهیه بک لینک با پرداخت پول خود داری کنید. در این صورت، طبق قوانین گوگل هم سایت فروشنده و هم سایت خریدار با جریمه مواجه می شوند. بک لینک همان قرار دادن لینکی از سایتی دیگر در محتوای انتشار یافته درون یک سایت پربازدید است که باعث افزایش بازدید سایت و درنتیجه، افزایش رتبه بندی در نتایج گوگل می شود.

البته بسیاری از متخصصین سئو معتقد هستند که دریافت بک لینک ارگانیک برای سایت ها عموما امری نشدنی یا سخت است. بنابراین خرید بک لینک هایی که طبیعی به نظر برسند و گوگل متوجه نشود از تکنیک های سئو کلاه سیاه محسوب نمیشود.

استفاده غیرمجاز از داده های ساختار یافته

شاید شما هم نام مارک آپ های اسکیما و یا ریچ اسنیپت را شنیده باشد. اینها همان داده های ساختار یافته هستند که تحت این نام ها شناخته می شوند. به وسیله این داده ها می توان چگونگی نمایش وب سایت در نتایج جستجو را انتخاب کرد و در این صورت می توان نمایش وب سایت را نسبت به وب سایت های رقبا جذاب تر نمود. در هر حال، فرد می تواند نسبت به محتوایی که در وب سایت خود انتشار می دهد، داده های ساختار یافته را نیز به آن اضافه کند. به عنوان مثال، اسکیمای نظرات از پرطرفدارترین و بهترین داده های ساختار یافته است.

در این میان، برخی افراد به استفاده غیر مجاز از این داده ها می پردازند و در نتیجه، از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده می کنند. به این صورت که اطلاعاتی نادرست به موتورهای جستجو می دهند و باعث فریب دادن آنها می شوند. مثلا وبمسترها می توانند از طریق داده های ساختار یافته به محتوای خود امتیاز کامل بدهند و از این طریق به نتایج برتر موتورهای جستجو برسند. در این میان، گوگل اینگونه سایت ها را شناسایی می کند و برای آنها جریمه در نظر می گیرد.
در نتیجه، به منظور اینکه از تکنیک های سئو کلاه سیاه دوری کرده باشید، بهتر است که داده های ساختار یافته را به صورت مجاز استفاده کنید.

اسپم کردن در بخش کامنت ها

برخی از افراد به منظور دریافت بازدید بیشتر، لینک وب سایت خود را در قسمت کامنت های سایر وب سایت ها قرار می دهند. این شیوه یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه است که در گذشته باعث افزایش بازدید سایت ها و در نتیجه، افزایش رتبه بندی آنها می شده است. اما امروزه گوگل با استفاده از الگوریتم های خاص خود، افزایش رتبه لینک هایی که در قسمت کامنت های سایر سایت ها قرار داده شده اند را، در نتایج رتبه بندی اعمال نمی کند.

با توجه به این مورد، باز هم هستند افرادی که از این تکنیک سئو کلاه سیاه برای افزایش رتبه بندی سایت خود استفاده می کنند در صورتی که نمی دانند این عمل هیچ سودی برای آنها ندارد. حتی هستند سرویس هایی که این کار را به صورت اتوماتیک در فضای اینترنت انجام می دهند.
از طرفی، سایت هایی که دارای تعداد زیادی از کامنت های اسپم هستند نیز، با جریمه گوگل مواجه می شوند و حتی در مواردی، از نتایج موتورهای جستجو حذف می شوند.

مزرعه لینک در واقع همان وب سایت هایی هستند که هدفشان بک لینک سازی است. هر یک از این وب سایت ها، یک سری آدرس هایی دارند که به سایر سایت ها لینک خورده اند تا رتبه شان در نتایج جستجو افزایش پیدا کند. موتورهای جستجو مانند گوگل لینک ها را به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی می شناسند. اما در تکنیک های سئو کلاه سیاه با استفاده از روش لینک سازی در مزرعه های لینک، تعداد بک لینک ها را افزایش می دهد. اغلب مزرعه های لینک تعداد کمی محتوا دارند اما در مقابل، لینک های بسیاری دارند. این لینک ها نیز معمولا دارای انکرتکست های مشابه کلمات کلیدی وب سایت مورد نظر هستند. اغلب موتورهای جستجو مانند گوگل این وب سایت ها را شناسایی می کنند و در این صورت این وب سایت ها با جریمه روبرو می شوند.

 مزرعه لینک

شبکه های وبلاگی خصوصی( PBN)

این شبکه ها مجموعه ای از وب سایت های معتبر و پربازدید هستند که به منظور لینک سازی ایجاد می شوند. همانند مزرعه های لینک هدف این شبکه ها نیز افزایش تعداد بک لینک های یک سایت است. لینک های خارجی مورد استفاده در هر شبکه فقط به یک وب سایت خاص منتهی می شوند. تکنیک سئو کلاه سیاه در رابطه با این شبکه ها اینگونه است که افراد چندین دامنه منقضی شده مرتبط را خریداری می کنند و پس از اینکه این وب سایت راه اندازی شد، مطالبی مشابه با مطالب وب سایت خود در آن قرار می دهند. علاوه بر آن، بک لینک هایی نیز در این مطالب اضافه می کنند که باعث افزایش بازدید سایت اصلی خود شوند.
در این میان، موتورهای جستجو به سادگی این وب سایت ها را شناسایی کرده و جریمه می کنند.

شبکه های وبلاگی خصوصی( PBN)

سایر تکنیک های سئو کلاه سیاه

  • تولید محتوای اتوماتیک، در این صورت افراد با استفاده از ربات ها و یا نرم افزارهای مخصوص محتواها را به صورت اتوماتیک تولید می کنند.
  • ایجاد صفحات متعدد در سایت که محتواهای کم و یا نامعتبر دارند. همچنین استفاده از این صفحات به عنوان دروازه ای برای ریدایرکت کردن به یک صفحه خاص که نمونه ای از تکنیک های سئو کلاه سیاه است.
  • مشارکت در فروش محصولات و خدمات سایر سایت ها در این صورت، افراد مطالب همان سایت ها را به صورت کامل کپی می کنند و بدون اینکه هیچ محتوای مفید دیگری به آن اضافه کنند، در سایت خود قرار می دهند.
  • ارسال متعدد درخواست های اتوماتیک به موتور جستجوی گوگل به منظور تغیر رتبه سایت در نتایج جستجو از دیگر تکنیک های سئو کلاه سیاه
  • استفاده از تگ های متا و برداشتن آنها از سایر سایت های اینترنتی که به معنای دزدی تلقی می شود. (همانند کپی کردن محتوای سایر سایت ها بدون ذکر منبع)
  • افزایش بازدید سایت توسط روبات ها
google bomb

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:


نتیجه گیری:

در نتیجه تمام این موارد، می توان گفت که به جای استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه افراد می توانند، محتوای باکیفیت تولید کنند. با این روش، اعتبار سایت خود را افزایش می دهند و خیلی سریع تر در رتبه بندی بالای نتایج موتورهای جستجو اعم از گوگل، قرار می گیرند. اما در برابر استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه عمل پرخطری است. زیرا همانطور که در بالا نیز اشاره شد، موتورهای جستجو به ویژه گوگل از الگوریتم ها و بروز رسانی های متعددی بهره می گیرند تا سایت هایی که از روش های غیرمجاز و غیرقانونی برای افزایش رتبه بندی سایت خود استفاده می کنند را شناسایی کنند.

نتیجه این شناسایی جریمه اینگونه سایت ها به وسیله موتورهای جستجو است. جریمه های موتورهای جستجو مانند گوگل نیز عواقب جبران ناپذیری را شامل می شود و در اغلب موارد، اینگونه سایت ها دچار افت شدید رتبه در نتایج جستجو می شوند و یا اینکه اینگونه سایت ها از نتایج جستجو به طور کامل حذف می شوند.
در نتیجه، در تمامی شرایط توصیه می شود که افراد از روش های مجاز برای افزایش رتبه بندی سایت خود استفاده کنند.

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد بهینه سازی وب سایت خود در موتور های جست و جو میتوانید با مشاوران شرکت سئو سپنتا تماس حاصل کنید.
شماره های تماس: ۰۹۳۵۱۱۰۱۳۲۷

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.