سئو on page یا سئو داخلی قدم اول در سئو هر سایت است. در بازاریابی اینترنتی، همه چیز از سئو داخلی سایت آغاز میشود که باعث رسیدن شما به اوج عملکردتان در وب سایت و دیده شدنتان توسط مخاطبان میشود. این فاکتور بسیار مهم، با گذر زمان پراهمیت تر میشود. در سئوی داخلی سایت، تمام جنبههای صفحات سایت در نظر گرفته میشود. زمانی که تمام عوامل در کنار هم قرار میگیرند، بهبود رتبه در نتایج جستجو حاصل میشوند.
آنچه درباره ی سئو on page سایت باید بدانید.
در این مطلب می خواهیم شما را با فاکتور های موثر در سئو داخلی سایت آشنا کنیم، بنابراین با ما همراه باشید.
طراحی ریسپانسیو یا واکنشگرا، به این معناست که کاربر با هر سیستمی(لپ تاب، موبایل، تبلت) از سایت بازدید کند، ابعاد سایت متناسب با آن دستگاه تغییر میکند. امروزه به دلیل این که بسیاری از مردم با موبایل خود اقدام به جستجو در گوگل میکنند، ریسپانسیو بودن بسیار اهمیت دارد. اگر سایتی واکنشگرا نباشد امتیازی منفی از گوگل دریافت میکند. با ابزار mobile friendly test میتوانید ریسپانسیو بودن سایت خود را بررسی کنید.
سرعت لود سایت از موارد مهم در سئو On page است. با استفاده از سایت GTmetrix میتوانید سایت خود را اسکن کنید و مواردی که نیاز به بهبود دارد را مشخص کنید. شما با رفع این موارد، به سرعت بارگزاری بالاتری دست پیدا میکنید. از جمله این کارها بهینهسازی تصاویر، کاهش queryها، فشردهسازی کدهای قالب و.. است.
قالب سایت نیز از موارد موثر در سئو On page است. قالبهای استاندارد با کدهای بهینه، برای این کار مناسب است. هرگز از قالبهایی که کدهای نامناسب دارند، استفاده نکنید چرا که باعث کند شدن سایت و تاثیر منفی در سئو میشود.
ظاهر سایت یکی از موارد مهم در سئو On page است و تاثیر آن بر سئوی سایت ، غیرقابل انکار است. بسیار پیش آمده که با ورود به سایتی به خاطر چیدمان نامناسب و فونت و ظاهر ناهماهنگ و نازیبا به سرعت از آن خارج شده باشید. واژه UX به معنی تجربهی کاربری در سایت است. یعنی کاربر پس از ورود به سایت به سادگی آن چه را میخواهد پیدا کند و به هدف موردنظر خود دست مییابد.
وجود لینکهای داخلی بر سئو On page تاثیر بسیار زیادی دارد. لینکهای داخلی سبب میشود رباتهای خزنده صفحات دیگر سایت را ببینند و ایندکس کنند. علاوه بر آن، با وجود لینکهای داخلی کاربران صفحات دیگر سایت شما را بازدید میکنند و این امر زمان ماندن در سایت را افزایش میدهد و روی سئوی سایت تاثیر بسیار مثبتی دارد.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
بهتر است تمام تصاویر وب سایت متن جایگزین تصویر یا به اصطلاح alt مناسبی داشته باشند. از کلمات کلیدی اصلی در متن جایگزین تصاویر استفاده کنید تا بازخورد بهتری از این کار دریافت کنید.
تگ عنوان در نتایج جستجو قابل نمایش است از این رو تگ مهمی به شمار میرود. عنوان جذابی را باید به آن اختصاص دهید تا کاربران ترغیب به کلیک بر روی آن شوند، عنوان باید حاوی کلمهی کلیدی اصلی صفحه باشد و طول آن، حداکثر ۷۰ کارکتر باشد.
توضیحات متا یا mata description در صفحه نتایج جستجو، پایین عنوان ظاهر میشود. توضیح کوتاهی در مورد عنوان و متن میدهد. اگر جذاب نوشته شود، باعث کلیک کاربران شده و CTR سایت را افزایش میدهد.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
تگهای h1 تا h5 برای مشخص کردن عنوان و زیرعنوانها به کار برده میشوند و استفاده از آنها در متن، باعث افزایش خوانایی میشود. عنوان صفحه با تگ h1 شروع میشود و بااهمیت ترین تگ هر صفحه است. فقط یک بار در هر صفحه و تنها برای عنوان مورد استفاده قرار میگیرد. حفظ خاصیت سلسه مراتبی، این تگها برای افزایش خوانایی، بسیار اهمیت دارد.
یکی از مهمترین موارد سئو on page انجام بهینهسازی محتوا است. که شامل موارد زیر است:
این موارد را در سایت خود شناسایی کرده و آنها را اصلاح کنید تا محتوای بیارزش را تغییر داده و آن را برای گوگل و کاربر جذاب و ارزشمند کنید.
موارد بدتر از محتوای بی ارزش، زامبی پیج ها هستند که برای سایت بسیار مشکل ساز هستند و مانع از رتبه گرفتن سایت میشود.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
فرض کنید میخواهید روی عبارتی در گوگل رتبه بگیرید. آیا اگر آن عبارت در صفحه ی شما به کار نرفته باشد یا تعداد دفعات استفاده از کلمه ی کلیدی در صفحه کم باشد گوگل میتواند متوجه ارتباط صفحه ی مورد نظر با کلمه ی کلیدی شما شود؟
بنابراین بهتر است از کلمه ی کلیدی و همچنین LSI های آن چندین بار در صفحه استفاده کنید. توجه داشته باشید که به کار گیری کلمه ی کلیدی در هر صفحه میزان استانداردی دارد، شما علاوه بر در نظر گرفتن موتور های جست و جو باید کاربران را نیز در نظر بگیرید وسعی نکیند با استفاده ی بیش از حد از کلمات کلیدی باعث نارضایتی آنها شوید و در واقع با استفاده ی بیش از حد از کلمه ی کلیدی در صفحه باعث keyword stuffing شوید.
کانیبالیزیشن که به فارسی به آن آدم خواری میگویند یکی از عواملی است که میتواند به سئو وب سایت شما ضربه ی جدی وارد کند. اما منظور از کانیبالیزیشن چیست؟
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، گوگل با توجه به کلمات کلیدی به کار رفته شده در یک صفحه ارتباط آن صفحه با کلمه کلیدی را متوجه می شود و زمانی که کاربران کلمه ی کلیدی را جست و جو کنند، صفحه ی مورد نظر را به کاربران نمایش می دهد. زمانی که شما چندین صفحه را برای یک کلمه ی کلیدی بهینه می کنید گوگل سردرگم می شود که صفحه ی اصلی برای این کلمه ی کلیدی کدام است و در نتیجه در بازه های زمانی صفحات مختلف را به کاربران نمایش می دهد.
بنابراین به شدت از ایجاد چندین صفحه برای یک کلمه ی کلیدی پرهیز کنید.
این موضوع با آپدیت گوگل که آپدیت diversity نام دارد قدرت بیشتری گرفت.
آپدیت diversity چیست؟ طبق این آپدیت گوگل، تعداد دامنه هایی که از یک وب سایت در یک صفحه ی SERP نمایش داده می شود نمیتواند بیشتر از دو نتیجه باشد.
بیشتر بخوانید: کانیبالیزیشن چیست؟
URL هر صفحه باید خوانا باشد؛ به این صورت که از کلمات بیمعنی استفاده نشود. استفاده از کلمه کلیدی صفحه در URL آن، باعث تاثیر مثبت در سئو است. در وردپرس گزینهای وجود دارد که URL را روی نام نوشته تنظیم میکند. در زیر آن را میبینید.
پیوند یکتا/ تنظیمات عمومی/ تنظیم URL بر روی نام صفحه
پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:
دکمههای اشتراکگذاری که در پایین مقالات افزوده میشود، یکی از بهترین راهها برای افزایش بازدید سایت شما است. کاربر با اشتراک گذاری مطلب به این کار کمک میکند. هرگز اثر مثبت دکمه های اشتراک را فراموش نکنید و آن را در سایت و زیر نوشتهها درج کنید.
یکی از بهترین راهها برای افزایش تعامل با کاربران شبکههای اجتماعی است. با قرار دادن آیکون شبکههای اجتماعی در سایت، این شانس را به کاربر میدهید که شما را در شبکه های اجتماعی دنبال کند و بیشتر با فعالیتها و محصولات شما آشنا شود و برای خرید یا خواندن مقالات، دوباره به سایت مراجعه کند.
مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.
سوالات متداول درباره سئو داخی سایت:
سئو On Page یا سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی عبارت است از بهینه سازی محتوای یک سایت برای کاربران و موتور های جست و جو، رایج ترین ترفند های بهینه سازی داخلی وب سایت اصلاح تگ های عنوان و توضیحات متا، بهینه سازی محتوا و لینک های داخلی است که در ادامه به توضیح هر یک میپردازیم.
چرا توجه به سئو داخلی ضروری است؟
سئو از سه بخش on page- off page و تکنیکال تشکیل شده است که هر کدام از آنها سهم قابل توجهی در بهبود رتبه های یک وب سایت دارند. بنابراین این سه همانند سه ضلع یک مثلث هستند و عدم توجه به هر یک از آنها میتواند منجر به از دست دادن رتبه های یک وب سایت شود.