سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال چیست

اگر تکنیک‌های کلان سئو را به ‌مثابه یک مثلث در نظر بگیریم، اضلاع این مثلث عبارتند از سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال. سئو تکنیکال یا سئو فنی یکی از مهم‌ترین مراحل سئو سایت است که سبب می‌شود تا سایت ارتباط بهتری با موتورهای جست‌وجو برقرار کرده و در SERP به ‌طور مؤثر‌تری دیده شود. سئو تکنیکال عمدتاً یک زیرساخت در حوزه سئو محسوب شده که متأسفانه توسط وبمستران تازه‌کار نادیده گرفته می‌شود اما اهمیت سئو تکنیکال بسیار بیشتر از آن است که به راحتی از کنار آن گذشت.

در بین اضلاع مثلث سئو، سئو تکنیکال یا سئو فنی اولین گام سئو است؛ در این نوع سئو تلاش بر آن است تا یک سایت به‌نحو مطلوب به موتور جست‌ و جو معرفی شود. MOZ به‌عنوان یک وب‌سایت تخصصی در این حوزه، سئو تکنیکال را بهینه‌ سازی ‌وب‌ سایت برای ربات‌های موتورهای جست‌وجو معرفی می‌کند. سئو تکنیکال اقدامات اساسی و پایه‌ای را شامل می‌شود که توسعه‌ دهندگان برای بهبود رتبه وب‌ سایت در صفحه نتایج موتور‌های جست‌وجو انجام می‌دهند.

چه عواملی در سئو تکنیکال موثر است؟

در حال حاضر اقدامات مختلفی در منابع اینترنتی جهانی برای انجام سئو تکنیکال مورد تأکید قرار گرفته است اما توجه داشته باشید که بروزرسانی مداوم الگوریتم‌های موتورهای جست‌وجو به این ضرورت را ایجاد می‌کند تا شما انجام فعالیت‌های سئو تکنیکال را نیز بروز‌رسانی کنید و اقدامات جدید را متناسب با الگوریتم‌ های جدید انجام دهید. با این حال برای انجام سئو تکنیکال و بهینه‌ سازی ساختار و کدهای سایت اقدامات ذیل پیشنهاد می‌شود:


1/ با تلفن‌های همراه هوشمند دوست باشید:

امروزه تعدادی زیادی از جست‌و‌جوها از طریق تلفن‌های همراه هوشمند انجام می‌شود به‌همین دلیل نیاز است تا شما نیز با تلفن‌های همراه دوست باشید و وب‌سایتتان را به‌شکلی کاملاً واکنش‌گرا طراحی کنید. همچنین فراموش نکنید که از AMP استفاده کنید؛ AMP افزایش سرعت در ارائه محتوا با استفاده از کدهای ساده مانند AMP HTML را در صفحه ابزارهای کوچک مانند موبایل ممکن می‌کند.

نسخه ی AMP در سئو تکنیکال

2/ سرعت لود شدن سایت را کاهش دهید:

گوگل هاوس را فراموش نکنید؛ این ابزار بسیار مفید به شما کمک می‌کند تا سرعت سایتتان را برسی کنید و برای بهبود آن اقدامات مناسب را انجام دهید. سرعت سایت فاکتور مهمی در سئو تکنیکال است و در صورتی که به آن توجه نشود نرخ پرش افزایش خواهد یافت که در نتیجه آن گوگل با نامهربانی با وب‌سایتتان برخورد می‌کند و شما را به قعر جدول نتایج می‌فرستد. بنابراین تا حد ممکن از تصاویر و قالب سبک روی وب‌سایتتان استفاده کنید و همچنین نسخه PHP سایت خود را به آخرین ورژن موجود آپدیت کنید.


3/ ساختار وب‌سایتتان را بهینه کنید و از سایت مپ بهره ببرید:

ربات‌های گوگل علاقه‌ ندارند که صفحات مهم وب‌سایت شما به‌شیوه‌ای تو در تو و پیچیده در دسترس باشند بنابراین تا حد امکان آن‌ها را در نزدیک‌ترین لایه به صفحه اصلی قرار دهید، در واقع عمق کلیک صفحات مهم را تا حد امکان کم کنید. همچنین نقشه سایت خود را برای ایندکس شدن بهتر بسازید و آن را به سرچ‌کنسول نیز اضافه کنید؛ همان‌طور که می‌دانید نقشه سایت یک فایل شامل کدهای XML‌ است که در ریشه هاست وب‌سایت قرار می‌گیرد و آدرس صفحات شما را به موتورهای جست‌وجو معرفی می‌کند. توجه داشته باشید که تمام صفحات، برگه‌ها و دسته‌بندی‌های شما در نقشه ترسیم شود.

سایت مپ در سئو تکنیکال

4/ صفحات 404 را بهینه کنید:

خطای404 یک قاتل حرفه‌ای برای سئو تکنیکال وب ‌سایت شماست. این قاتل حرفه‌ای را باید از میان برداشت. صفحات 404 به‌واقع صفحاتی هستند که دیگر در سایت شما وجود ندارند و در هنگام مراجعه کاربر به این صفحات فقدان آن‌ها از طریق خطای 404 اطلاع‌رسانی می‌شود. خطای 404 عمدتاً در نتیجه حذف یک صفحه یا تغییر آدرس آن به‌وجود می‌آید. سعی کنید تا حد امکان خطای 404 وب‌سایتتان را بشناسید و آدرس‌ این صفحات را اصلاح کنید. همچنین نسبت به طراحی یک صفحه 404 خلاقانه اقدام کنید و در آن کاربر را به صفحه دیگری راهنمایی نمایید.

صفحات 404 در سئو کنیکال

5/ از داده‌های ساختار یافته یا Structured data استفاده کنید:

داده‌های ساختار یافته کمک می‌کند تا هر بخش از وب‌سایت شما به‌طور جداگانه به موتورهای جست‌وجو معرفی شود. برای ایجاد چنین داده‌هایی نیاز به دانش کدنویسی وجود دارد اما راه ساده‌تری نیز وجود دارد و آن استفاده از افزونه‌های سئو است. افزونه یاست در این زمینه به شما کمک بسیاری می‌کند.

داده های ساختار یافته و جایگاه وب سایت در گوگل

6/ فعال‌سازی SSL:

استفاده از فناوری امنیتی SSL تأثیر زیادی بر سئو وب‌سایت شما دارد. این فناوری برای برقراری ارتباط ایمن بین وب سرور و مرورگر است و انتقال آدرس HTTP به HTTPS را ممکن می‌سازد؛ HTTPS پروتکل مورد تأیید گوگل بوده و موجب افزایش امنیت انتقال اطلاعات در وب‌سایت می‌شود. SSL‌ به دو شکل پولی و رایگان عرضه می‌شود و نسخه رایگان آن را می‌توان از طریق دایرکت ادمین و سی‌پنل به راحتی به‌دست آورد؛ البته توصیه می‌شود از نسخه اصلی و پولی این فناوری استفاده کنید.

SSL

7/ فایل Robot.txt:

فایل Robot.txt یک فایل متنی است که در ریشه هاست قرار می‌گیرد. این فایل حاوی دستورالعمل‌هایی که موتورهای جست‌وجو برای ایندکس صفحات به آن مراجعه می‌کنند. تفاوت این فایل با سایت مپ در آن است که این فایل امکان محدود کردن موتورهای جست‌وجو برای دسترسی به صفحات مختلف را مقدور می‌کند.

فایل روبوتس

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:


کمک به تجربه کاربری: بردکرامبز یک منو لیست شده از لینک‌های وب‌سایت به‌صورت افقی است که در بالا یا پایین صفحه قرار می‌گیرد و نشان می‌دهد که شما چه مسیری را پیموده‌اید تا به صفحه‌ای که در آن قرار داده‌اید، رسیده‌اید. بردکرامبز به تجربه‌کاربری بهتر کمک کرده و خزنده موتورهای جست‌وجو را کمک می‌کند تا ایندکس سریع‌تری از صفحات وب‌سایت داشته باشند.

breadcrumbs

9/ کلمه کلیدی را در داخل URL قرار دهید:

حتماً کلمه کلیدی را در آدرس خود جاگذاری کنید. توجه داشته باشید که از عنوان مختصر استفاده کنید و کلمه‌ کلیدی را تنها یکبار در عنوان قرار دهید. همچنین از به‌کاربردن کاراکترهای اضافه در عنوان خودداری کنید.


10/ از محتوای کپی و کوتاه بر حذر باشید:

وجود محتوای کپی و کوتاه به وب‌سایت شما ضربه جدی وارد می‌کند. سعی کنید تا حد امکان محتوای کپی را تغییر دهید و در هنگام نگارش متون در وب‌سایتتان حداقل از 600 کلمه استفاده کنید. افزونه‌های سئو تکنیکال در زمینه نگارش تعداد کلمات مناسب به شما کمک می‌کنند.


11/ استفاده از کش:

قابلیت کش این امکان را فراهم می‌کند تا اطلاعات ظاهری سایت پس از مرور آن توسط کاربر در مرورگر او ذخیره شود؛ این فرایند کمک می‌کند تا در مراحل بعدی مراجعه نیاز به دانلود دوباره اطلاعات نباشد و عملاً سرعت بارگذاری سایت افزایش یابد. فعال‌سازی قابلیت کش در وب‌سایت با استفاده از یک تکه کد از طریق فایل htaccess امکان‌پذیر است.

سیستم کش وب سایت

12/ فشرده‌سازی کدها:

هر صفحه از وب‌سایت شما دربرگیرنده حجم زیادی از کدهاست که بر روی بارگذاری سایت تأثیر عمده‌ای دارد. فشرده‌سازی این کدها کمک می‌کند تا حجم کمتری از سایت اشغال شده و سرعت بارگذاری سایت نیز افزایش یابد. با استفاده از Gzip یا افزونه wp-rocket در وردپرس می‌توانید فشرده‌سازی کدها را به‌راحتی انجام دهید.


13/ استفاده از تگ hreflang برای سایت های چند زبانه:

آیا سایت شما نسخه های متفاوتی از صفحات را به زبان های مختلف دارد؟
برای سایت های چند زبانه استفاده از تگ hreflang میتواند بسیار مفید و کارساز باشد.
اگر میخواهید این تگ را در سایت خود اجرا کنید پیشنهاد میکنیم سندی که گوگل در این زمینه آماده کرده است را مطالعه کنید.

آشنایی با تگ hreflang

برای ایجاد تگ hreflang برای وب سایت چندزبانه ی خود میتوانید از سایت aleydasolis استفاده کنید.

کلام آخر
بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو یک اصل است و توجه به سئو تکنیکال برای بهبود این بهینه‌سازی یک ضرورت تلقی می‌شود؛ برای آنکه بتوانید سئو تکنیکال را به‌بهترین شکل به‌صورت مداوم خود را به آخرین تغییرات الگوریتم‌های موتور‌های جست‌وجو تطبیق دهید و نیاز‌های ربات‌های جست‌وجوگر را دنبال کنید. با تأمین نیازهای این ربات‌ها ایندکس شدن صفحات وب‌ساییتان و قرار گرفتن آن‌ها در نتایج برتر ممکن می‌شود.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.