ریدایرکت چیست

ریدایرکت چیست

اگر شما هم از افرادی هستید که وب سایت دارید و قصد دارید که دامنه وب سایت خود را تغییر دهید و یا اینکه لینک های وب سایت خود را به آدرس دیگری بفرستید حتما باید با ریدایرکت آشنا شوید و اطلاعاتی را درباره انواع آن به دست آورید. ما در این مطلب تصمیم داریم کمی بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم و اطلاعات مفیدی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.

شاید قصد داشته باشید آدرس صفحه‌ای از وب سایت خود را تغییر دهید. ریدایرکت (redirect) می‌تواند مناسب‌ترین روش برای انجام این کار باشد. ریدایرکت به معنی تغییر مسیر و راهنمایی به یک مکان جدید است. اگر شما هم نمی‌دانید redirect چیست، با ما همراه باشید تا به طور کامل با redirect و انواع آن آشنا شویم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

در تعریف میتوان گفت ریدایرکت انتقال یک آدرس یا url به آدرس دیگر است. در فضای اینترنتی نیز گاهی به دلایل مختلف مجبور میشویم از یک دامنه یا آدرس به دامنه یا آدرسی دیگر نقل مکان کنیم. در طول این نقل مکان ممکن است اتفاقاتی بیافتد تا به زیان سئو وب سایت شما باشد و باعث از بین رفتن بازدید کنندگان شود. جهت پیشگیری از بروز این اتفاقات ریدایرکت ایجاد شده است.

در زیر به بررسی 5 مورد از کاربرد های ریدایرکت میپردازیم:

5 کاربرد ریدایرکت

1/ ریدایرکت در صورت تغییر دامنه

یکی از مهم ترین کاربرد های ریدایرکت در انتقال یک دامنه به دامنه ای دیگر است.

یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است در زمان تغییر دامنه وب سایت برای شما بوجود آید این است که در صورت تغییر دامنه چه اتفاقی برای وب سایت می افتد؟ آیا تمامی فعالیت هایی که صورت گرفته است پس از انتقال دامنه وب سایت از بین خواهند رفت؟

جواب این سوال خیر است. شما به راحتی میتوانید به روش ریدایرکت 301 که در زیر بیشتر به توضیح آن میپردازیم کل اعتبار و بازدیدکنندگان دامنه ی قدیمی خود را به دامنه ی جدید منتقل کنید.

2/ ریدایرکت برای تغییر ساختار آدرس دهی صفحات یک سایت

در برخی از مواقع بنا به دلایلی صاحب وب سایت تصمیم میگیرد ساختار یوآر ال ها را تغییر دهد. برای مثال یک دسته بندی را به آدرس یو آر ال اضافه کند یا کم کند و تغییراتی از این قبیل در این مواقع برای اینکه از نظر سئو برای وب سایت مشکلی پیش نیاید باید ساختار قدیمی رو روی ساختار جدید ریدایرکت کرد.

برای مثال بخواهید آدرس websepanta.com/blog/seo را به آدرس websepanta.com/seo و هر آدرسی که از ساختار websepanta.com/blog تبعیت میکند را تغییر دهید.

3/ ریدایرکت ساب کتگوری به ساب دامین

ممکن است یک ساب کتگوری را بخواهید به ساب دامین تبدیل کنید برای مثال آدرس مقالات وب سایت websepanta.com/blog است و میخواهید به blog.websepanta.com تغییر دهید این یک تغییر کلی در ساختار یو آر ال ها است و میتوانید بک ریدایرکت کلی بنویسید که هر یو آر الی از این ساختار پیروی میکند شامل این ریدایرکت شود.

4/ ریدایرکت یک آدرس منحصر به فرد روی آدرس دیگر

این نوع معمولا زمانی اتفاق می افتد که شما بخواهید کاربرانی که وارد یک لینک می شوند را به آدرس جدیدی هدایت کنید.

این ریدایرکت زمانی اتفاق میافتد که شما تصمیم دارید دو صفحه که محتوای یکسانی دارند را یکی کنید و یکی از لینک ها را روی دیگری ریدایرکت کنید.

5/ تغییر دامنه های چندگانه به یک دامنه ی واحد

برای حفاظت از برند در فضای مجازی بسیاری از کسب و کارها تصمیم میگیرند کلیه ی TLD های (برای مثال (org. – .com – .ir- .co) مربوط به یک دامنه را خریداری کنند. در این مواقع مشکلی که ممکن است پیش بیاید ظاهر شدن وب سایت شما با TLD های مختلف در نتایج serp گوگل است. برای جلوگیری از این کار باید TLD های دامنه ی خود را به یک دامنه ی منحصر به فرد ریدایرکت کنید و وب سایتتان فقط با آن دامنه قابل مشاهده باشد.

آشنایی با ریدایرکت

با انواع ریدایرکت آشنا شوید

ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها با یک هدف مشخص انجام می شوند. چهار نوع ریدایرکت 301،302،307 و meta refresh داریم.

301 redirect چیست؟

ریدایرکت 301 برای انتقال دائم یک آدرس به آدرس دیگر است و در این نوع ریدایرکت اعتبار یک صفحه به طور کامل به صفحه ای دیگر منتقل می شود و در نتیجه تاثیر فوق العاده خوبی را بر روی سئوی وب سایت شما می گذارد و باعث می شود تا کاربران شما ریزش چندانی را نداشته باشند.

معمولا از این روش زمانی استفاده می شود که شما قصد تغییر دامنه وب سایت خود را داشته باشید، در چنین شرایطی شما برای اینکه از عواقب تغییر دامنه وب سایت جلوگیری کنید می توانید از این روش استفاده کنید و تمامی لینک های وب سایت خود را با آدرس های جدید جایگزین کنید. یکی دیگر از مهمترین کاربردهای استفاده از این نوع redirect استفاده از آن برای تبدیل کردن آدرس http به https می باشد.

چرا redirect اهمیت بسیار زیادی دارد؟

redirect 302 چیست؟

ریدایرکت 302 برای انتقال موقت یک آدرس به آدرس دیگر استفاده می شود . کد 302 به این معناست که به طور موقت این URL به یک آدرس دیگر منتقل شده است اما دائمی نیست و دوباره سر جای خودش بر می گردد.

به دلیل موقتی بودن، اعتبار صفحه نیز به صفحه دیگر منتقل نمی شود. پس نباید برای ریدایرکت های دائمی یا انتقال دامین استفاده شود تا اعتبار قدیمی سایت و URL ما از دست نرود.

ریدایرکت 304( not modified 304)

304 در واقع یک کد HTTP است که گاها نیز نوعی ریدایرکت خوانده می شود. این کد به مرورگر شما این پیغام رو میدهد که ” منبعی که به دنبال آن هستید از زمانی که آخرین بار به آن سر زده اید تغییری نکرده است”

در صورت دریافت چنین پیامی مرورگر شما ورژن کش شده ی آن منبع را که از پیش ذخیره کرده بود به شما نشان می دهد. هدف از این کار بهبود سرعت پاسخ گویی سرور به درخواست های کاربران است.

به بیان واضح تر اگر بخواهیم ارور یا ریدایرکت 304 را توضیح دهیم باید بگوییم که وقتی مرورگر شما اطلاعاتی را تحت عنوان کش ذخیره میکند حاوی “Last Modified Header” است که این اطلاعات را مجدد به سرور بر میگرداند.

زمانی که مرورگر برای منبعی درخواستی دریافت میکند یک ورژن ذخیره شده از آن را دارد، اما نمیداند که ورژنی که ذخیره کرده حاوی آخرین تغییرات آن منبع است یا خیر.

مرورگر توسط “Last Modified Header” آخرین تاریخ و زمان ورژن ذخیره شده را با ورژن موجود در سرور چک میکند. این کار توسط دو هدر “If-Modified-Since” یا “If-Non-Match” انجام می شود.

اگر مقدار سرور با مقدار کش شده برابر باشد سرور پاسخ 304 Not Modified را ارسال میکند و مرورگر مجدد از منبع کش شده ی خود نتایج را به کاربر نشان می دهد. و اگر ورژن مرورگر با ورژن سرور یکسان نباشد، به این معنی است که منبع از آخرین زمان دچار تغییراتی شده است، در نتیجه سرور پاسخ 200 میدهد و ورژن جدیدی ذخیره می شود. در بعضی از مواقع این فرآیند دچار اختلال می شود و در نتیجه ارور 304 Not Modified مشاهده می شود.

redirect 307 چیست؟

ریدایرکت 307 نیز برای انتقال موقت یک آدرس اینترنتی استفاده می شود. تفاوت زیادی بین این نوع ریدایرکت با ریدایرکت 302 وجود ندارد.

در واقع ریدایرکت 307 از نسخه ی HTTP1.1 به بعد پدیدار شد و تفاوت عمده ی آن با ریدایرکت 302 این است که در ریدایرکت 302 به روشی نا مفهوم به رابت های گوگل اعلام میکنیم که محتوا تغییر مسیر داده شده، اما در ریدایرکت 307 به صورت شفاف این موضوع را اعلام میکنیم.

در هر دو روش ریدایرکت موقت لینک هایی که در محتواها استفاده شده را تغییر ندهید چون در آینده قرار است آن ها را به آدرس اصلی خود برگردانید.

ریدایرکت متای رفرش (meta refresh)

یکی دیگر از روش هایی که برای ریدایرکت کردن صفحات مختلف وب سایت وجود دارد استفاده از روش متای رفرش است. در این روش به جای آن که تغییرات در سرور وب سایت شما به وجود بیایند در سمت کاربر اتفاق می افتند. استفاده از این روش برای وب سایت هایی که سئو در آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که معمولا باعث کندتر شدن روند بارگذاری وب سایت می شود و در نتیجه رضایت کاربران شما از وب سایت کمتر می شود. اگر با این نوع ریدایرکت آشنایی ندارید حتما برای شما پیش آمده است که زمانی وارد یک وب سایت می شوید و با یک تایمر رو به رو می شوید که بعد از چند ثانیه شما را به یک صفحه جدید منتقل می کند. در این صفحه دقیقا از همین نوع redirect استفاده شده است.

افزایش ترافیک وب سایت

مقاله زیر را حتما بخوانید:


جمع بندی و نکات پایانی

به طور کلی تمامی افرادی که قصد دارند آدرس یک یا چند صفحه از آدرس وب سایت خود را تغییر دهند باید بدانند که این کار می تواند باعث شود تا کاربران با خطاهایی در این صفحات روبرو شوند. بنابراین برای اینکه کاربران را از وب سایت خود ناراضی نکنند و همیشه رضایت کامل از استفاده از سایت شما را داشته باشند، باید از روش ریدایرکت برای تغییر آدرس صفحات استفاده کنند تا کاربران با وارد کردن آدرس مربوط به صفحات قدیمی وارد صفحاتی شوند که صاحب سایت به عنوان جایگزین صفحات قدیمی برای آنها تهیه کرده است.

این کار مزایای بسیار زیادی را برای یک وب سایت دارد که ما در این مطلب برخی از آنها را بیان کردیم. برای انجام این کار نیز روش های مختلفی وجود دارد که هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارا هستند و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد و در انتها نیز از شما تشکر می کنیم که این مطلب را با دقت مطالعه کردید.


سوالات متداول در مورد ریدایرکت

ریدایرکت چیست ؟

روشی است که شما با استفاده از آن می توانید تمامی آدرس های مربوط به دامنه قدیمی خود را به دامنه جدید خود منتقل کنید و در نتیجه کاربران و موتورهای جستجو نیز با این کار دامنه جدید شما را خواهند شناخت.

301 redirect چیست؟

به صورت دائمی صفحات وب سایت شما را به صفحات جدید منتقل می کند و در نتیجه تاثیر فوق العاده خوبی را بر روی سئوی وب سایت شما می گذارد و باعث می شود تا کاربران شما ریزش چندانی را نداشته باشند.

redirect 302 چیست؟

این نوع redirect در مواردی کاربرد دارد که شما قصد داشته باشید یک صفحه از وب سایت خود را به صورت موقت منتقل کنید. در چنین شرایطی شما با استفاده از این روش می توانید یک صفحه جایگزین را برای کاربران خود داشته باشید تا آنها با وارد کردن آدرس مد نظر خود وارد این صفحه شوند.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.