لوکال سئو یکی دیگر از روش های سئو و بهینه سازی سایت و یا کسب و کار آنلاین است که باید به این موضوع دقت بسیاری کنید. در این مقاله لوکال سئو و مفهوم آن به صورت کامل توضیح داده می شود. همان طور که باید یک وب سایت را در سطح اینترنت و کل مشتریانی که در اینترنت حضور دارند بهینه کنید، همین کار باید به صورت محلی هم صورت بگیرد. ولی سئوی محلی چیست؟
در پاسخ به این سوال که سئو محلی چیست یک مثال می زنیم. مثلا یک فروشگاه در یکی از محله ها قرار دارد، به عنوان مثال میدان انقلاب. خب به صورت معمول بیشترین مشتریان این فروشگاه، از همان محله و خیابان های اطراف خواهند بود و بنابراین آن فروشگاه باید بتواند وب سایت خود را برای جستجوهای محلی نیز بهینه کند؛ درست مانند تبلیغاتی که فروشگاه های یک محله را لیست می کنند.
چرا که بسیاری از جستجوها توسط کاربران به صورت محلی صورت می گیرد و این کاربران می خواهند بدانند که آیا در نزدیکی محل زندگیشان فروشگاه لباس وجود دارد و یا چند فروشگاه لباس وجود دارند و به همین دلیل در جستجوهای خود عباراتی نظیر ” لباس فروشی میدان انقلاب” و یا “بهترین رستوران انقلاب” و امسال این ها را جستجو می کنند. وقتی که شما وب سایت کسب و کارتان را برای جستجوهای محلی بهینه کنید به این عمل سئو و یا همان سئوی محلی می گویند.
اگر شما یک کسب و کار دارید که در یک محل حضور فیزیکی دارد، لوکال سئو برای شما نه تنها مهم است بلکه بسیار ضروری است. باید بدانید که بسیاری از جستجوها خصوصا با موبایل و یا دستگاه های همراه دیگری مانند تبلت ها به صورت محلی انجام می شود و افراد می خواهند بدانند که مثلا بهترین و یا ارزانترین لباس فروشی محلشان کدام است و برای همین روزانه هزاران و حتی میلیون ها جستجو به صورت جستجوی محلی صورت می گیرد.
خودتان می توانید خیلی راحت این موضوع را تست کنید و اول از همه اگر کسب و کار فیزیکی دارید که برای آن وب سایتی طراحی کردید بهتر است به صورت محلی مثلا “ارزان ترین فروشگاه لباس مردانه ونک” را جستجو کنید و ببینید که آیا فروشگاه شما در لیست فروشگاه های محلی قرار دارد یا خیر. ( این مثال را برای کسب و کار خود استفاده کنید)
همه می دانیم که غول موتورهای جستجو گوگل است و تمامی بهینه سازی ها در جهت این موضوع است که گوگل بتواند کسب و کار ما را پیدا کرده و در صفحات اول به کاربران نشان دهد. در مورد سئوی محلی نیز گوگل ابزارهای پیشرفته ای دارد که از اولین ابزارها می توان به الگوریتم کبوتر گوگل اشاره کرد که کار این الگوریتم کمک به جستجوهای محلی و یا همان لوکال سئو است. همچنین اولویت جستجوهایی که به صورت محلی انجام می شود با کسب و کارهایی است که سئوی محلی را به خوبی انجام داده اند.
در ادامه با چند مثال دیگر اهمیت سئوی محلی را بهتر نشان می دهیم. فرض کنید که کسب و کار شما یک کافی شاپ است و در ونک قرار دارید. خب افرادی که در ونک هستند قطعا در ابتدا به دنبال این نخواهند بود که به محل دیگری مثلا انقلاب بروند و همیشه اولویت، نزدیکترین خواهد بود و چه بهتر در همان محل باشد. برای همین افرادی که می خواهند به کافی شاپ بروند، عبارات “بهترین کافی شاپ در ونک” و یا “کافی شاپ در ونک” را در اینترنت جستجو می کنند. در این صورت اگر شما به صورت سئوی محلی وجود داشته باشید در نتایج دیده خواهید شد.
مسئله جالب تر در مورد گوگل این که وقتی کاربران از دستگاه های همراه، مانند موبایل برای جستجو استفاده می کنند بدون این که حتی نام محل را بزنند گوگل به صورت خودکار نتایج لوکال را به کاربران نشان خواهد داد. اگر کسب و کار شما به خوبی برای جستجوهای محلی بهینه نشده باشد در نتایح هم حضور نخواهید داشت. اگر تا به حال سئوی محلی را برای کسب و کار خود پیاده نکردید پس مشتریان بسیار زیادی را از همان محله ی خود از دست داده اید، ولی دیر نشده و شما از همین حالا می توانید روی سئوی محلی کار کنید. در ادامه به چگونگی ایجاد سئوی لوکال می پردازیم.
اولین روش و قدمی که باید برای ایجاد سئوی محلی بردارید این است که محل کسب و کار خود را در گوگل مشخص کنید و برای این منظور باید از گوگل مپ استفاده کنید. به این شکل که در گوگل مپ محل کسب و کار خود را ثبت کنید. شما در اینترنت به راحتی می توانید عبارت “ثبت کسب و کار در گوگل مپ” را جستجو کنید که آموزش هایی در این مورد وجود دارد. بعد از این که محل کسب و کار خود را در گوگل ثبت کردید نوبت به مرحله بعدی می رسد.
توجه: در این مرحله چنانچه با پیغام اینکه کسب و کار شما توسط فرد دیگری گرفته شده است مواجه شدید با فرد ثبت کننده در تماس باشید.
البته راه های زیادی برای ایجاد سئوی محلی وجود دارد که تا اینجا به مهمترین آن ها اشاره کردیم و در ادامه به سئوی داخلی سایت یعنی محتوا می پردازیم. باید بدانید که بعد از اقداماتی که در بالا به آن ها اشاره شد باید خود وب سایتتان را نیز از نظر ساختار درونی آماده و بهینه کنید.
به عنوان مثال باید محتوای همیشه سبز، مناسب و خوبی را داشته باشید چرا که اگر شما محتوای مناسبی برای کسب و کار خود نداشته باشید کارهای بالا چندان برای شما جوابگو نخواهد بود. بنابراین در صفحات سایت محتوای مناسبی قرار دهید و سئوی داخلی سایت را به بهترین شکل انجام دهید.
از دیگر موارد این که باید در بالای صفحات وب سایت توضیحات مربوط به کسب و کار خود را به همراه آدرس محل کار و … را قرار دهید که با این کار گوگل به راحتی می تواند وب سایت شما را در بین دیگر کسب و کارهای محلی مشابه در لیست و لینک اول نشان دهد زیرا اطلاعات مشخصی از کسب و کار خود ایجاد کرده اید و لوکال سئوی سایت شما به این شکل بهتر می شود.
از دیگر راه های سئوی محلی لینک سازی و یا ایجاد بک لینک است. البته لینک سازی برای سئوی محلی بسیار متفاوت از سئوی کلی است و باید به این موضوع توجه کنید. یکی از راه های مناسب برای ایجاد لینک برای لوکال سئو این است که وب سایت خود را در سیستم های معرفی کسب و کارها قرار دهید و به وب سایت خود لینک بدهید.
برای این منظور وب سایت های بسیاری وجود دارند که جهت دسته بندی مشاغل، نام و اطلاعات کامل این مشاغل را ثبت می کنند که شما هم باید در چنین مکان هایی اطلاعات کسب و کار خود و خصوصا آدرس سایت خود را ثبت کرده و به وب سایت خود لینک دهید تا در موتورهای جستجو به خوبی دیده شوید. بنابراین حتما به مسئله بهینه سازی سایت هم توجه داشته باشید.
مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.
سلام
آیا ثبت کسب و کار در گوگل هزینه دارد؟
درود به شما
خیر ثبت کسب و کار در گوگل هزینه ای نداره
سلام
اگه بخوایم آدرس یک کسب و کار محلی رو توی مپ گوگل تغییر بدیم سریع تغییر میکنه؟
سلام دوست عزیزم
شما میتونین آدرس رو تغییر بدید و از افراد دیگه بخواین که تغییرات شما رو تایید کنن در این صورت آدرس کسب و کارتون عوض میشه
سلام مرسی از شما. من سوپرمارکت دارم و میخوام ادرسم در گوگول مپ قرار بدم برای اینکار باید حتما سایت داشته باشم؟ چقدر زمان میبره اولین بار برای ثبت ادرس؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام دوست عزیز
خیر برای ثبت کسب و کار در گوگل مپ نیازی نیست حتما وب سایت داشته باشید. اگر با اکانتی که از نظر گوگل مپ امتیاز بیشتری دارد این کار رو انجام بدید سریع تر ثبت میشه