لینک utm چیست و چگونه به بازاریابی کمک میکند؟

لینک utm

لینک utm مخفف شده ی کلمه ی Urchin Tracking Module می باشد. Urchin نام یک شرکت نرم افزاری است که در سال 2005 شرکت گوگل آن را خریداری نمود. نرم افزاری که گوگل در آن دوران خریداری نمود امروزه با نام Google analytics شناخته می شود که به ما در رتبه بندی سایت و آمار بازدیدهای سایت کمک می کند. در واقع ساخت لینک utm به ما این امکان را می دهد که آمار گیری راحت تری نسبت به تعداد بازدید های خود از منابع مختلف داشته باشیم.

قبل از گفتگو در مورد اینکه لینک UTM چیست، بهتر است کمی در مورد روش های بازاریابی اینترنتی یا همان دیجیتال مارکتینگ صحبت کنیم. در دنیای امروز مشاغل اینترنتی حرف اول را می زنند و با سرعت باورنکردنی در حال پیشرفت و گسترش همه جانبه هستند. کار آفرینان اینترنتی یا حتی کسانی که صاحب کسب و کارهای سنتی هستند و به صورت حضوری و غیر مجازی در بازار فعالیت می کنند، نیازمند تبلیغات در حوزه ی کسب و کار خود هستند. شاید این موضوع در نگاه اول اغراق آمیز باشد اما صرف هزینه های هنگفت برای تبلیغات بنرهای شهری یک کار بیهوده و برای بعضی مشاغل کاملا غیر منطقی است. بازاریابی آنلاین یکی از روش های سریع، ارزان و با بازخورد بالا در صنعت تبلیغات است.

آنچه در ادامه خواهید خواند:


نسل جدید، تبلیغات جدید!

از زمانی که انسان ها نیازهای خود را شناختند تبلیغات برای شناساندن نیازها وجود داشته است. اما در طول زمان و با تغییر سبک زندگی، نحوه ی تبلیغات و تولید محتوا نیز دستخوش تغییراتی شد. شاید تا دهه های اخیر بهترین روش برای معرفی محصول و خدمات، اجاره ی بنرها و تی وی های شهری بود اما نسل جدید بیشتر از آنکه در اجتماع به فعالیت های مختلف می پردازند، زمان خود را در گوشی ها صرف می کنند. شاید قبلا پشت چراغ قرمز توجه ها به سمت بنرهای شهری جلب می شد اما اکنون افراد نسل جدید حتی در زمان رانندگی نیز همه ی توجهشان به گوشی های همراه معطوف شده است. همین امر باعث شده بسیاری از مشاغل به سمت بازاریابی اینترنتی رفته و برای یافتن بهترین بستر مجازی از لینک UTM استفاده کنند.

لینک utm

چرا از لینک UTM استفاده کنیم؟

زمانی که شما برای تبلیغات خود از طریق اینترنت و فضای مجازی اقدام می کنید، در ابتدا ممکن است از راه های گوناگونی اقدام به تبلیغات کنید. تصور کنید شما صاحب یک فروشگاه لوازم آرایش هستید که برندهای مختلفی را از طریق سایت های اینترنتی به فروش می رسانید. مسلما برای معرفی و شناساندن سایت خود مجبور به تبلیغات هستید.

اما راه تبلیغاتی مشخصی نخواهید داشت و در ابتدا در بسترهای مختلف اینترنتی و شبکه های اجتماعی مختلفی شروع به تبلیغات خواهید کرد. در ابتدای کار از اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک و یا هر روش دیگری اقدام به تبلیغات خواهید کرد تا بتوانید مشتری های زیادی را جذب کنید. اما همیشه نمی توان در تمامی شبکه ها به طور هم زمان و یکسان فعالیت داشت. لینک UTM این قابلیت را دارد که میزان ترافیک ورودی به وب سایت را در هر روش به شما نشان دهد تا بتوانید روش مناسب برای افزایش مخاطب را بیابید.


نحوه ی عملکرد لینک UTM چگونه است؟

لینک UTM در واقع مانند یک کد عمل می کند که به انتهای هر لینکی که اضافه کنیم امکان رهگیری و مشاهده ی آمار سایت را به ما خواهد داد. در واقع لینک UTM اطلاعات کد نویسی شده ی کامپیوتری را به صورت رمز به سیستم آمارگیری سایت گوگل ارسال کرده و در نهایت اطلاعات جامعی را تحت عنوان آمار سایت در اختیار ما خواهد گذاشت. به زبان ساده تر زمانی که از این کد و لینک ها استفاده می کنیم می توانیم ریز آمار سایت خود را مشاهده کنیم و بفهیم هر پست و محتوای بارگزاری شده چه میزان بازدید داشته و یا تعداد کلیک خوردن آن را متوجه شویم و اینکه کدام مطالب برای مخاطب جذاب نبوده و یا چه محتوایی باعث افزایش ترافیک سایت شده است را بشناسیم.

کاربرد لینک UTM

کاربردهای لینک utm

لینک UTM کاربردهای زیادی دارد که از جمله مهم ترین این کاربردها می توان به رهگیری نحوه ی ورود مخاطب به سایت اشاره کرد. یعنی با استفاده از این کد می توانید متوجه شوید که مخاطبان شما بیشتر از کدام صفحه های اجتماعی و لینک ها وارد سایت شما شده اند. یا اینکه تبلیغات شما در کدام شبکه ی اجتماعی باعث معرفی بهتر سایت شده است. در واقع با استفاده از این لینک می توانید راه درست جذب مخاطب و بالا بردن ترافیک سایت را راحت تر متوجه شوید و بعد از بررسی آمار دقیق تمام تمرکز خود را بر روی یک روش واحد و موثر معطوف کنید.


چگونه لینک های utm را تولید کنیم؟

برای ساخت لینک های utm می توانید خودتان به صورت دستی این لینک را برای سایت خود بسازید که نیازمند یادگرفتن علائم اختصاری و کدنویسی بسیار ساده می باشید و یا اگر فرصت آن را ندارید و چندان از علم کدنویسی نمی دانید می توانید از ابزارهای آنلاینی که این لینک را برای شما می سازند استفاده کنید. البته پیشنهاد می شود برای مدیریت بهتر اطلاعات آماری حتما نسبت به جزئیات لینک utm سایت خود آگاهی لازم را کسب کنید تا بعدها دچار مشکل نشوید.


معرفی پارامترهای لینک های utm

شاید به فکر ساخت لینک UTM برای مدیریت بهتر سایت خود افتاده باشید که در این صورت نیازمند شناخت بهتر این لینک و نحوه ی کد نویسی آن می باشید.

آدرس سایت(website url): در ابتدا باید صفحه ی فرود خود را که قصد دارید تبلیغات به آن صفحه هدایت شوند را مشخص کنید. در واقع در این جا آن صفحه از سایت را قرار می دهید که به عنوان صفحه فرود شما خواهد بود برای مثال در اینجا میخواهیم هدف را صفحه ی دیجیتال مارکتینگ سپنتا قرار دهیم:

?/websepanta.com/digital-marketing

توجه: چنانچه از سایت های تولید کننده لینک UTM استفاده میکنید، علامت سوال به صورت اتوماتیک ایجاد می شود ولی در صورتی که به صورتی دست اقدام به ساخت لینک UTM کرده اید علامت سوال فراموش نشود.

utm_source: این پارامتر همانطور که از نام آن می توان فهمید محل ورودی های سایت را به شما نشان خواهد داد. برای مثال تبلیغی که انجام داده اید از گوگل است یا اینکه در سایتی خبری مثل ایسنا رپورتاژ آگهی رفته اید.

websepanta.com/digital-marketing/?utm_source=google

utm_medium: نشان دهنده ی لینک ارجاعی است. برای مثال اگر تبلیغ شما به صورت بنر است در این پارامتر باید کلمه ی banner قرار گیرد.

websepanta.com/digital-marketing/?utm_source=google&utm_medium=banner

utm-campain: در این پارامتر نیز مشخصات کمپین کلی که اجرا کرده اید باید درج شود. به طور مثال اگر حراج زمستانه را مد نظر دارید باید winter و یا کلمات مرتبط به فصل زمستان و حراج زمستانی حتما قید شود.

www.example.com/shoes/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=winter_offer

utm_content: جزء پارامترهای اختیاری ساخت لینک utm است و در صورت اعمال نکردن آن نقصی به لینک شما وارد نخواهد بود. utm_content بیشتر برای آمارگیری از نحوه ی ورود مخاطب به سایت است. اینکه مخاطب شما از طریق لینک تبلیغاتی که در ابتدای صفحه قرار داده اید به سایت دسترسی پیدا کرده و یا لینک ارجاع انتهایی در جذب مخاطب موفق تر عمل کرده است. در واقع این پارامتر نحوه ی طراحی سایت را برای شما ارزیابی خواهد کرد.

utm_term: این پارامتر نیز اختیاری است. utm_term نیز بیشتر برای مشخص کردن جامعه ی هدف و موضوع اصلی تبلیغات استفاده می شود. در واقع این پارامتر امکان ذکر کلمات کلیدی اصلی را به شما خواهد داد.

تولید کننده لینک UTM
دیدگاه‌ها
  1. سارا گفت :

    متوجه نشدم این لینک چطور کار میکنه . انتهای url عبارت ?utm_source=google میندازم اما هیچ اتفاقی نمیوفته

    23 فروردین 1400 - 10:33 ق.ظ
  2. مدیر سایت گفت :

    دوست عزیز لینک UTM همان طور که گفته شد لینکی هست جهت ریدیابی کاربرانی که از یک درگاه خاص وارد سایت شدند. شما این لینک را به بنر یا هرجای دیگری که تبلیغات داشتید می دهید و با معرفی این لینک در آنالیتیکس میتوانید کاربرانی که وارد وب سایت می شوند را دنبال و ردیابی کنید.

    24 فروردین 1400 - 12:09 ب.ظ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.