گوگل تگ منیجر و هر آنچه در مورد آن باید بدانید

گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر ابزار واسطه‌ای است برای مدیریت تگ‌ها. تگ‌ کدی است که از آن برای جمع‌آوری اطلاعات یا انجام کارهایی خاص در وبسایت و یا اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود.

آنچه در مقاله گوگل تگ منیجر خواند:

دیجیتال مارکتینگ از طریق داده‌ها رشد می‌کند. فرقی ندارد که چه نوع سایتی دارید؛ خواه یک سایت بزرگ فروشگاهی، یک وب‌سایت شخصی یا سایتی برای یک کسب‌وکار کوچک، موضوع ضروری درک نحوه تعامل افراد با سایت شماست. ابزار Google Analytics می‌تواند بسیاری از insight های مهم مورد نظرتان را به شما ارائه دهد،اما وقتی به تنهایی مورد استفاده قرار بگیرد، با محدودیت‌های خاصی نیز روبه‌رو می‌شوید.اما با برچسب‌گذاری (tagging) سایت خود و استفاده از ابزار گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) همراه با گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، می‌توانید داده‌های بسیار بیشتری جمع‌آوری کنید. در این مقاله به بررسی نکات مهمی که باید پیرامون گوگل تگ منیجر بدانید، می‌پردازیم.

گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس

گوگل تگ منیجر چیست؟

Google Tag Manager ابزاری رایگان، مبتنی بر وب، مؤثر و کارآمد است که تیم‌های بازاریابی از طریق آن می‌توانند بدون نیاز به تغییر کد HTML وب‌سایت، کنترل بیشتری روی کدهای ردیابی تعبیه شده در وب‌سایت‌ها (یا همان تگ‌ها) داشته باشند. به عبارت دیگر، بازاریابان می‌توانند با ابزار گوگل تگ منیجر، تگ‌های بازاریابی (قطعه کد یا پیکسل رهگیری) مختلف را بدون نیاز به وارد کردن تگ به‌ صورت دستی، درون وب‌ سایت خود مدیریت (حذف، اضافه، ویرایش) کنند.

عناصر تشکیل دهنده ی گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر شامل چه بخش‌هایی است؟

Google Tag Manager دارای سه قسمت اصلی است که به اختصار عبارتند از:

  1. tag ها: قطعه‌های کد Javascript یا پیکسل‌های ردیابی
  2. trigger ها: به گوگل تگ منیجرمی‌گویند که چه موقع یا چگونه یک tag را غیرفعال کند
  3. variable ها: اطلاعات بیشتری هستند که گوگل تگ منیجر ممکن است برای کار کردن tag و trigger نیاز داشته باشد

در ادامه به شرح جزئی‌تر هر یک از موارد گفته شده می‌پردازیم.

Tag چیست؟

برچسب یا تگ (Tag)، قطعه کدی است که برای جمع‌آوری اطلاعات و ارسال آن به اشخاص ثالث، به یک سایت اضافه می‌شود. شما می‌توانید از تگ‌ها برای اهداف مختلفی از جمله ردیابی پیمایش در سایت (scroll tracking)، نظارت بر ارسال فرم‌ها ، انجام نظرسنجی‌ها، تولید نقشه‌های حرارتی (heat maps)، ریمارکتینگ و یا پیگیری نحوه ورود افراد به سایت خود استفاده کنید.

تگ‌ها همچنین برای نظارت بر رویدادهای خاص مانند بارگیری فایل، کلیک روی پیوندهای خاص یا مواردی که از سبد خرید برداشته می‌شوند نیز استفاده می‌شوند. توجه کنید که پیکسل‌های ردیابی نیز همان تگ‌ها هستد؛ یعنی تعداد کمی کد که اطلاعات مربوط به کاربران وب‌سایت شما را جمع‌آوری می‌کنند و اغلب با عنوان «تگ» شناخته می‌شوند.

سایت‌ها معمولاً از چندین تگ مختلف استفاده می‌کنند و حجم کد مورد نیاز برای ایجاد همه آن‌ها بسیار زیاد است، خصوصاً اگر بخواهید تگ‌ها را با ورود مستقیم به source code سایت، اضافه یا ویرایش کنید. به همین دلیل برای راحتی این کار از این ابزار استفاده می‌شود.

Tag چیست؟

Trigger چیست؟

فراتر از توانایی ویرایش و مدیریت تگ‌های وب‌سایت، کارهای دیگر نیز می‌توان با گوگل تگ منیجر انجام دهید. اما دقت کنید که برای استفاده کامل از تمام قابلیت‌های گوگل تگ منیجر، باید درک اساسی از کلاس‌های زبان‌های HTML ،JavaScript و CSS داشته باشید.

در ابزار Google Tag Manager می‌توانید گزینه‌ای به نام “trigger” را تنظیم کنید. اساساً شما با استفاده از یک trigger می‌توانید هنگامی که کاربران، کارهای خاصی مانند کلیک یا پیمایش درون وب‌سایت را انجام می‌دهند، داده‌های جمع‌آوری شده را به پلتفرم تجزیه‌ و تحلیل خود مانند Google Analytics ارسال کنید. برخی از trigger هایی که می‌توانید با استفاده از گوگل تگ منیجر روی وب‌سایت خود تنظیم کنید، عبارتند از:

• بازدیدهای صفحه (Page Views)

اگر می‌خواهید هنگام بارگیری صفحه سایت شما توسط نوع خاصی از کاربران، داده‌های جمع‌آوری‌شده را به پلتفرم تجزیه‌وتحلیل خود بفرستید تا یک ورودی به سیستم وارد کنید (ساخت log entry)، می‌توانید از این trigger استفاده کنید. شما فقط در صورتی می‌توانید این تریگر را فعال کنید که ابتدا شرایط خاصی مانند موقعیت صفحه، وجود کوکی‌های خاص یا وجود عناصر خاصی در صفحه، تحقق یافته باشند.

• کلیک‌ها (Clicks)

اگر می‌خواهید کلیک‌های خاصی از کاربران را ردیابی کنید، می‌توانید با تعیین کلاس‌های CSS از عناصری که مایل به بررسی آن‌ها هستید، این کار را انجام دهید. سپس وقتی کاربران روی آن کلیک می‌کنند، تریگرِ «کلیک» شما روشن می‌شود و آن را به سیستم تجزیه‌ و تحلیلتان ارسال می‌کند.

• تعامل کاربر (User Engagement)

ابزار گوگل تگ منیجر می‌تواند عمق پیمایش کاربر در سایت و یا قابل مشاهده بودن عناصر خاصی در صفحه برای کاربر را نیز زیرنظر و اندازه بگیرد.

• تغییرات تاریخچه (History Changes)

اگر از برنامه‌های یک صفحه‌ای (one-page app) استفاده می‌کنید، ممکن است ردیابی کاربر هنگامی که قسمت‌های مختلف برنامه را پیمایش می‌کند، دشوار باشد. دلیل این امر آن است که به‌جای پیمایش آن برنامه و بارگیری صفحه‌ی جدید دیگر، فقط محتوای جدید آن صفحه نمایش داده می‌شود. بنابراین اگر این برنامه تک صفحه‌ای، History Web API را به‌درستی پیاده‌سازی کند، می‌تواند آدرس URL سایت را در قسمت URL bar مرورگر و تاریخچه آن تغییر دهد.

بسیاری از وب‌سایت‌های معروف مانند YouTube و Facebook، قبلاً این کار را انجام داده‌اند. در این وب‌سایت‌ها هنگام پیمایش بخش‌های مختلف آن، حتی با این‌که به نظر می‌رسد که صفحه جدیدی بارگیری شده است، اما چیزی که در واقع پشت پرده وجود دارد یک برنامه یک صفحه‌ای است که فقط چیزی که شما می‌بینید و نیز، آنچه را که در URL bar و تاریخچه مرورگر شما ظاهر می‌شود، تغییر می‌دهد.
این ابزار می‌تواند این نوع تغییرات در URL bar و تاریخچه مرورگر کاربران را زیرنظر بگیرد. بنابراین اگر می‌خواهید رویدادهای خاصی از برخی قسمت‌های صفحات وب را ثبت کنید، می‌توانید از گوگل تگ منیجر استفاده کنید.

• قابلیت‌های دیگر

اگر تسلط کافی به زبان‌های برنامه‌نویسی HTML ،CSS و JavaScript داشته باشید، می‌توانید با استفاده از Google Tag Manager تقریباً برای هر چیزی یک trigger طراحی کنید.

Trigger چیست؟

Variable چیست؟

variable ها یا متغیرها همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، به اطلاعات اضافی گفته می‌شود که گوگل تگ منیجر ممکن است برای عمل کردن تگ و تریگر موردنظر شما نیاز داشته باشد. چند نمونه از متغیرهای مختلفی که در این ابزار وجود دارند را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

ابتدایی‌ترین نوع متغیر ثابتی که می‌توانید در گوگل تگ منیجر ایجاد کنید، Google Analytics UA number (the tracking ID number) است. سایر متغیرها، عناصر اساسی گوگل تگ منیجر هستند که باید برای شروع مدیریت تگ‌ها به‌صورت خودکار، آن‌ها را بشناسید.


افزونه های کروم برای سئو

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:

کلام آخر

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که موارد گفته شده در این مقاله، تنها بخشی از پایه‌ای‌ترین موضوعاتی بودند که باید درمورد گوگل تگ منیجر می‌دانستید. اما در صورتی که قصد کار با این ابزار را داشته باشید باید درس‌نامه‌ها و آموزش‌های مخصوص دیگری را نیز مطالعه کنید و هم‌زمان با یادگیری، به‌صورت عملی نیز تمرین داشته باشید تا در نهایت بتوانید تسلط کافی بر گوگل تگ منیجر داشته و جهت بهینه کردن وب‌سایت خود از آن استفاده کنید.

دریافت مشاوره از شرکت سئو سپنتا

مشاوران کسب و کار آنلاین مفتخر به ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

phone_android
دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.